AMASYA (AA) - Amasya'nın Taşova ilçesinde, Taşova Yatılı Bölge Okulu Spor Kulübünün "Hoş Geldin Hayat" projesini yürüten kurum yetkilileri iftarda bir araya geldi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen programda, konuşan Proje Direktörü Sercan Şenel, kulüp olarak bir projeyi daha hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Projenin ortaokul ve lise öğrencilerini kapsadığını ifade eden Şenel, şöyle konuştu:

"Sosyal uyum açısından, özellikle köy ve mezralarımızdan ilçemize gelen ve ilçede sosyal uyum açısından sıkıntı çeken öğrencilerimizin yaşam standartlarını iyileştirmek ve toplumla bütünleşmelerine katkı sağlayarak, ikili ilişkilerde ve toplumsal ilişkilerde psiko- sosyal yönlerden destekleyerek öğrencilerimizin daha sağlıklı ruh yapısına sahip bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamaya çalıştık. Madde bağımlılığı ile mücadele açısından öğrencilerimizin bağımlılık konusunda bilgilendirilmesi, bağımlılığın zararları hakkında bilinçlendirilmesi ve madde bağımlılığının olumsuz yönleri hakkında farkındalık oluşturmaya çalıştık. Ayrıca, proje kapsamında 120 öğrencimizi il dışı sosyal ve kültürel gezileri, madde bağımlılığı ile mücadele seminerleri ve sporla ilgili uygulamalı eğitimler düzenledik."