Amasya’da meydana gelen orman yangında 5 hektarlık alan zarar gördü.

Suluova’nın Kapaklı mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangınına anında müdahale edilirken, söndürme çalışmalarında Kastamonu’dan gelen ve bir defada 3 ton su alan yangın söndürme helikopteri etkili oldu.

Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirten Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, rüzgarın etkisiyle ciddi bir yayılma tehlikesi göstermek üzereyken müdahale edildiğini söyledi.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, Suluova, Ladik ve Vezirköprü Belediyesi ekiplerinin karadan müdahalesinin yanı sıra Kastamonu’dan gelen yangın söndürme helikopterinin havadan anında müdahale ettiğini anlatan Vali Çomaktekin, “Yangın kontrol altına alınmış vaziyettedir. Tahminimiz 5 hektarlık bir alan bu yangından etkilendi. Söndürme çalışmaları devam ediyor. İnşallah tehlikeyi atlatmış görüyoruz” dedi.

Derinöz Barajı'ndan 5 dakikada bir su alıp yangın alanına boşalttığını ve yangının söndürülmesinde büyük fayda sağladığını vurgulayan Çomaktekin, “Yani havadan müdahale olmamış olsaydı yangının zararı farklı boyutlarda olurdu” diye konuştu.

Söndürme çalışmalarını, Vali Yardımcıları Suat Seyitoğlu ile Hakan Kılınçkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Özel İdare Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz ile diğer yetkililer de izledi.