ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığınca, bu yılın ocak-eylül döneminde 5 bin 471 üyesine ise 32 milyon 292 bin 405 lira yardım sağladı.

Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, sandıklarının Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bu yıl içerisinde üyelerine yönelik öğrenim, cenaze, ihtiyaç, eğitim ve sağlığa destek, iş kazaları hak sahibi ölüm aylığı ile iş kazaları öğrenim yardımları yaptıklarını söyledi. 

Sandıklarının faaliyetlerini sürdürebilmesi için yatırım yapmaları gerektiğini belirten Yılmaz, "Bu yatırımları yapmak için 2014 bütçesini yapmadan önce bakanımızla görüştük. Kendisi de bizim sandığımızı ayakta tutacak her türlü faaliyetimizi desteklediğini söyledi. Önümüzdeki yılın hedefleri arasında eski binalarımızı kentsel dönüşüm kapsamında yeniden yapmak" ifadesini kullandı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam da Zonguldak'ın emeğin başkenti sıfatını taşımasında Amelebirliği'nin katkısının olduğunu vurgulayarak, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarihinin en az sayıdaki işçisiyle yine tarihin en düşük üretimini gerçekleştirebiliyor. Kurumda üç kişinin yapması gereken işi bir kişi yapar hale gelinmiştir" dedi. 

Toplantıda, Amelebirliği'nin geçen yıl 6 bin 566 üyesine ekonomik ve sosyal olmak üzere toplam 36 milyon 829 bin 526 lira yardım yapıldığı belirtildi. Sandığın bu yılın ocak-eylül döneminde ise 5 bin 471 üyesine 32 milyon 292 bin 405 lira yardım yaptığı kaydedildi.

Ayrıca toplantıda, Amelebirliği'nin 2013'ün faaliyet ve denetleme kurulu raporu ile 2015'in çalışma programı görüşülerek kabul edildi.