ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi çocukların ameliyat korkularını yenmeleri ve eğlenerek gitmeleri için akülü araba uygulaması başlattı.

BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezde hizmet kalitesini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Çocuk servisinde tedavi gören çocukların ameliyata tekerlekli sandalye ya da sedye ile götürülmesi sürecinde çocukların yaşadıkları korku ve endişelerin en aza indirilmesi için yeni bir uygulamanın hayata geçirildiğini ifade eden Bakkal şunları kaydetti:

"Çocukların ameliyathaneye götürülmesi sürecini keyifli bir hale getirip, moral ve motivasyonlarını arttırmayı amaçlayarak akülü arabalar ile ameliyathaneye transfer işlemini başlattık. Ameliyata akülü arabaya binerek giden çocuklar ile aileleri bu durumdan oldukça mutlu. Bu tarz korkulara bağlı travmaları engellemek, bir nebze de olsa çocukları rahatlatmak, ameliyathaneye gidecek çocukların korkularını engellemek adına bu uygulama başlatıldı."