ORDU (AA) - Amerikalı Zainab Mahdi ile Iraklı Mohammed Safeed, yaşamlarını sürdürmeye karar verdikleri Türkiye'de hayatlarını birleştirdi.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Iraklı Safeed, Amerikan vatandaşı Mahdi ile Ürdün'de tanıştı. Yaklaşık 1,5 ay önce Ordu'ya yerleşmeye karar veren Safeed ve Mahdi, evlenmek için Altınordu Belediyesine müracaat etti.

İşlemlerin tamamlanmasından sonra çiftin nikahını Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş kıydı. Tekintaş, "Evet" beyanının ardından, çifte Türk bayrağı hediye etti.

Tekintaş, nikah töreninde yaptığı konuşmada, ilk kez eşlerin ikisinin de farklı ülkelerden olduğu bir nikah işlemi gerçekleştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Amerikan vatandaşı olan Zainab Hanım ile Irak vatandaşı olan Mohammed Bey, ülkemizde yerleşmiş oldukları Altınordu ilçemizde evlenme kararı verdikten sonra bize başvuruda bulundu. Biz de nikahlarını gerçekleştirdik. Ülkemizde güzel günler yaşayacaklarına inanıyorum. Bizim de bu manada, dünyanın pek çok yerinden ülkemize sığınmış, buraları vatan edinmiş kardeşlerimizin mutluluklarını paylaşmanın mutluluğu içinde olduğumuzu ifade ediyorum. Sığınmacı olarak ülkemize yerleşen bu kardeşlerimiz güven ve rahat içerisindeler. Güven ve rahat içinde yaşamaya birlikte devam edeceğiz."

- "Türkiye'de çok mutluyuz"

Damat Mohammet Safeed, Türkiye'de çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Irak'ta yaşanan savaş dolayısıyla Türkiye'deyiz. Mezhep ayrımı olmayan bir ülke. Ordu güzel ve sakin şehir. Ordu turizm anlamında güzel bir şehir. O nedenle burada evlenmeyi düşündük. Elhamdülillah burada mutluyuz. Ben 5 ülkeye gittim. Her şeyin kolaylığını Türkiye'de yaşıyoruz. Buradan çok memnunuz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun." diye konuştu.

Gelin Zainab Mahdi de ilk kez Türkiye'ye geldiğini söyleyerek, "Türk vatandaşları bize çok yardımcı oluyor. Buranın insanlarıyla muhabbetimiz çok iyi. Burada mutluyuz." dedi.​