ORDU (AA)  - Anadolu medyasının Avrupa Birliği ülkelerindeki yerel medya seviyesine ulaşması ve AB ile entegrasyonun sağlanması temel hedefi ile “Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı” ve “Ünye’den Dünya’ya AB ile Medya Açılımı” projelerinin açılış kokteyli Ünye’de yapıldı, eğitim programı başladı.

Türkiye İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) tarafından uygulanan “Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı” ile “Ünye’den Dünya’ya AB ile Medya Açılımı” projelerinin açılış töreni Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti.

TİMEF Genel Başkanı ve ÜN TV Genel Yayın Yönetmeni Şakir Gürel, projenin Anadolu basını ve AB yerel basınının birbirine entegrasyonunu sağlamayı amaçladığını söyledi.

Programa katılan ve Ünye’nin ilk gazetesini çıkaran Mahir Kocaoğlu, “60 yıl önce Ünye’de bir başlangıç olarak çıkardığım gazetenin devamı bugün burada sizlerle beraber Ünye’ye hizmet veren bir müessese olarak gördüğümden çok mutluyum” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bir bölgenin ve yörenin tanıtımı açısından yerel basının etkili olduğunu, kamuoyunun bilinçlenmesinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Çamyar, ilk gazetenin 1954 yılında çıktığı Ünye’de bugün 3 günlük, 7 haftalık, 2 adet 15 günlük olmak üzere toplam 12 gazete ve 1 dergi bulunduğunu belirtti.

Açılışa katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Danışmanı Yavuz Selim Kıran, “Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve bu projeye ciddi anlamda katkıda bulunan Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır’a saygılarımı sunuyorum.  Bu projeye ne gerekiyorsa bütün bakanlık olarak hazır olduğumuzu ifade etmiştim. Projemizin hem Ünye için hem Türkiye için hayırlı olsun” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise, “Bu projenin Türkiye’deki yerel medyanın Avrupa Birliği sürecine bakışı, hem de eş değer meslek kuruluşlarının bir süreç başlatacağına inanıyorum. İlginç bir proje, bu da Ordu’nun da ne denli müteşebbis gösterdiğinin bir delilidir” diye konuştu.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, kaymakam olarak görev yaptığı bir ilçede 2 yıl gazete çıkardığını ve bu mesleğin meşakkatli bir meslek olduğunu ifade etti. 

Projeler kapsamında iki gün sürecek seminerin ilk oturumu bugün Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşirken, proje kapsamında Ünye’ye gelen kafile yarın Ünye ve Ordu’da ziyaret ve gezilerle programı tamamlayacak.