KARABÜK (AA) - Mimar Sinan Mühendisler Birliği'nin organizasyonunda Safranbolu ilçesinde "Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konferansı düzenlendi.

İlçedeki bir otelde düzenlenen konferansta konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, anayasa değişikliğinin neden gerekli olduğunu, geçmiş yıllarda yaşanan sıkıntılardan örnekler vererek anlattı.

Yeni anayasada yer alan değişikliklere değinen Uysal, şu an ki sistemle ülkenin kalkınmayacağını ve siyasi istikrarın yakalanamayacağını belirtti.

Muhalefetin halkı yanlış yönledirme adına en çok gündeme getirdiği şeyin "tek adamlılık" söylemleri olduğunu, "tek adam geliyor, bu yetki padişahta da yoktu, Atatürk'e de verilmemişti, bunun sonun kaostur" dendiği anımsatan Uysal, şöyle devam etti:

"Mümkün değil arkadaşlar. Biz her şeyi hukukun içinde halledeceğiz. Cumhurbaşkanlığı sistemini getirdiğimiz zaman sadece ortadan kalkan başbakanlık. Bakanlıklar bakanlar aynı şekli̇yle aynı si̇temle devam edi̇yor. Cumhurbaşkanın 'tek adam' olması, yasaların üstünde olması söz konusu olmayacak. Cumhurbaşkanı şu anda vatana ihanet sucu harici yargılanamaz. Bunu da ortadan kaldırıyoruz. Cumhurbaşkanı her türlü eylem ve işlemi hukuka tabi olacak."

Soru cevap bölümüyle son bulan konferansta Uysal, davalarının ülke ve vatan davası olduğunu sözlerine ekledi.