Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, gizli oylamanın nasıl yapılacağına  ilişkin bilgileri verdi. Ardından milletvekillerinin isimleri okunarak, altıncı  madde için gizli oylama yapıldı. Altıncı madde 343 evet oyuyla birinci turda Meclis'ten geçti.

Madde üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı  Bekir Bozdağ, anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin milletin gözü önünde  cereyan ettiğini söyledi.

"OHAL döneminde anayasa değişikliği görüşülemez, Meclis çalışamaz,  Meclis kapatılır gibi bir kural mı var?" diye soran Bozdağ, Meclisin her şart  altında çalışmakla vazifeli olduğunu, Türkiye'de anayasa yapmaya engel durum  bulunmadığını ifade etti.

Teklifin, yasamanın denetimini ortadan kaldırmadığını, daha etkin ve  güçlü hale getirdiğini belirten Bozdağ, "Olmayan siyasi sorumluluk ilk defa  anayasaya konuluyor. Cumhurbaşkanın tüm eylemleri yargı denetimine açılıyor."  değerlendirmesinde bulundu.

Bozdağ, oylamaların anayasa uygun gerçekleştirildiğini, bu konuyla  ilgili ihtilafların tespitinin divan tarafından yapılması gerektiğini  kaydetti.