ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale Hızlı Demiryolu Etüt Projesi'nin 2017 yılında bitirilmesinin planlandığını bildirdi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, Çorum'un demiryolu ihtiyacı konusundaki çalışmaların devam ettiğini belirterek, ekonomiye büyük oranda katkı sağlayacak demiryolu ile sanayicilerin Samsun Limanına hızlı bir şekilde ulaşımının da sağlanacağını ifade etti.

Yapılan çalışmalarla AK Parti iktidarı öncesi hiçbir projede adı geçmeyen Çorum'un Türkiye'nin kuzey güney aksını bağlayacak demiryolu geçiş hattında yer almasının sağlandığını dile getiren Uslu, şunları kaydetti:

"Yapılacak projenin tamamlanmasıyla Çorum’dan geçecek demiryolu, ülkemizin en önemli kuzey-güney aksı koridoru olarak yüksek standartlı hale dönüşecektir. Sanayicimiz Samsun Limanıyla birlikte Mersin Limanına da demiryolumuzla ulaşmış olacaktır. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının hazırladığı Ulaşımda ve İletişimde 2003-2016 kitapçığında Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale Hızlı Demiryolu Etüt Projesi'nin 2017 yılında bitirilmesi planlanıyor. Ayrıca, Yerköy-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesi'nin tamamlanması ile Samsun-Mersin limanları arası demiryolu bağlantısı sağlanarak kuzeyden güneye kısa sürede ulaşması hedefleniyor."