TRABZON (AA) - Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, "Katliamı, yitirdiklerimizi unutmadık, unutturmayacağız. Bu ülke bizi öldürmek isteyenlerin değil, bizim ülkemizdir." dedi.

İkinci, Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda toplanan grup adına açıklama yaptı.

Hakkari'de yaşanan terör olayına değinen İkinci, "Saldırıyı şiddetle kınıyor, halkımıza da başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

Ankara Garı'nda yaşanan terör olayının birinci yıl dönümünde Bostancı Mezarlığına giderek, anma töreni düzenlediklerini söyleyen İkinci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"10 Ekim, ülke olarak bu acıları yaşamayalım, yurtta ve bölgede barış olsun, ölüm değil kardeşlik kazansın çığlığının adıydı. Yurdumuzun dört bir yanından gelen bu çığlık ezilmek istendi. Katliamda 101 kardeşimizi yitirdik. Kaybettiğimiz kardeşlerimizin arasında bu şehrin çocuğu, emek, barış ve demokrasi savunucusu Gökmen Dalmaç da vardı. Katliamı, yitirdiklerimizi unutmadık, unutturmayacağız. Bu ülke bizi öldürmek isteyenlerin değil, bizim ülkemizdir. Kardeşlikten, dayanışmadan, barış talebinden vazgeçmeyeceğiz. Ölümlere alışmayacağız. Katliamın Ankara'nın karanlık dehlizlerinde unutulmasına izin vermeyeceğiz."

Bu toprakların sevgiye, kardeşliğe, barışa, dayanışmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan İkinci, "Demokrasiden, hukuktan, adaletten vazgeçmek felaketten başka sonuç üretmez. Halkımız bu acıları hak etmiyor. Hep birlikte ülkemize, geleceğimize sahip çıkmalıyız." diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.