Darbe girişiminde hayatını kaybeden Jeoloji Mühendisi Cuma Dağ’ın cenaze töreninde 6 yaşındaki oğlu Ahmet Dağ babasının tabutunun başında gözyaşı döktü.
15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminde hayatını kaybeden Jeoloji Mühendisi Cuma Dağ’ın cenaze töreni Maden Tekik Arama Genel Müdürlüğü’nde (MTA), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun ve eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşti. Evli ve bir çocuk babası olan Dağ’ın cenaze töreninde ailesi gözyaşlarına boğuldu. Demokrasi şehidinin 6 yaşındaki oğlu Ahmet Dağ ise babasının tabutunun başında ağladı. Sürekli babasının tabutunuöpen minik Ahmet’i annesi sakinleştirdi. Dağ’ın eşi Rukiye Dağ metanetini koruyarak Dağ’ın annesi Aysel Dağ’ı teselli etti.
Törende konuşma yapan Bakan Yardımcısı Alaboyun, "Bunlar PKK terör örgütünden daha lanetli, daha adi, daha aşağılık bir kuruluş, daha aşağılık bir ihanet çetesi. Bunlar inançlarımızı sömürdü, bunlar olimpiyatlarla Türkçe öğrettiklerini sanılan insanlarla bizim milli değerlerimizi sömürdü,bizi kandırdılar. Bizden birisi sandık bunları ama 15 Temmuz’da yapmış oldukları ihanet hareketiyle bu ülke için ne kadar tehlikeli olduğunu gösterdiler" ifadesini kullandı.
Tören boyunca Cevdet Yılmaz’ın kucağında oturan 6 yaşındaki Ahmet bir ara gazetecilerin fotoğraf makinesini alarak babasının tabutunun fotoğrafını çekti.
Kılınan cenaze namazının ardından Dağ’ın cenazesi öğlen namazına müteakip Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilmek üzere kaldırıldı. MTA Genel Müdürlüğü 3 gün boyunca taziyeleri kabul edecek.
(İHA)