AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli’den Ankara’ya gitmek isteyen darbeci 500 askeri önleyerek kalkışmanın daha kanlı olabilecek sonuçlarının önüne geçtiklerini söyledi.
AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 15 Temmuz akşamı yaşanan askeri darbe girişimini değerlendirerek, "Valimiz, jandarmamız ile emniyetimizin girişimleri ve milletimizin direnişiyle Çardak’ta darbe girişimine destek olmaya giden 500 askerin teslim alınması darbe girişiminin daha kanlı olabilecek sonuçlarını engellemiştir" dedi.
Yazılı açıklama yapan Başkan Necip Filiz, "Gece boyu yapılan telefon koordinasyonu sonucu halkımız, belediyelerimiz, AK Parti teşkilatlarımız, Denizlili hemşehrilerimiz ve valimizle birlikte Ankara’daki darbe girişimine katılmak üzere kendilerini almaya gelecek kargo uçağına binmeye gelen 500 civarındaki komando askerlerinin hareket alanını daraltarak kalkışmanın daha kanlı olabilecek sonuçlarının önüne geçtik" ifadelerini kullandı.

"Havaalanın elektriği kesildi"
15 Temmuz akşamı yaşananları anlatan Filiz, "Amaçlarının Ankara’ya ulaşmak, eylemlere katılmak olduğu belirlenen ve Çardak askeri havaalanını kullanmak isteyen 500 kişilik darbeci grup, vatandaşlarımızın, belediyelerimizin, teşkilatımızın birlik ve beraberlik içerisinde çalışmasıyla havaalanına girmesi engellenmiş ve darbenin gidişatına etki edebilecek bir hareketin önü kesilmiştir. Askeri araçların Çardak’tan Denizli’ye geleceğini duyan vatandaşların Çardak yolunu trafiğe kapatmasıyla başlayan hareketlenme Çardak’lılara Honaz ve Bozkurt’tan gelen vatandaşlarında destek vermesi ile ivme kazanmıştır. Yolu trafiğe kapatarak Denizli’nin Çardak ilçesindeki havaalanına girmek isteyen askerlere gerek biz gerekse vatandaşlarımız kendilerini siper ederek giriş ve çıkışlarına izin verilmemiştir. Valimizin işbirliğinin de devreye girmesiyle Çardak ilçesi ve havaalanının elektrikleri kesilmiş, büyükşehir ve ilçe belediyelerindeki tüm birimlerde bulunan iş makineleri, kamyonlar, otobüsler seferber edilmiştir. Belediyelerden gelen araçlarla gerek havaalanı giriş ve çıkışı kapatılarak askerlerin havaalanına girişlerinin engellenmesi sağlanmış belediyelerin iş makinaları ile de havaalanı pisti kapatılarak komandoları almaya gelen kargo uçağının havaalanına inişi engellenmiştir. Gögsünü siper ederek araçlarının etrafını çevreleyen kahraman vatandaşlarımızın gayretleri sayesinde komandoların Ankara’ya ulaşması halinde kalkışmanın gidişatını etkileyebilecek çok vahim olayların önüne geçilmiştir" açıklamasında bulundu.

"52 rütbeli asker gözaltına alındı"
Son olarak yapılan gözaltılara ilişkin bilgi veren Filiz şunları söyledi:
"Teslim alınan 105’i rütbeli 587 askeri personele gözaltı işlemi uygulanmıştır. Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ile subay ve astsubaylardan oluşan 51 askeri personel, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. Bu kalkışmaya Denizli vatandaşıyla, belediyesiyle, valisiyle ve teşkilatlarımızla kısacası her bir ferdiyle en net ve demokratik tepkisini ortaya koymuştur. Bazı şehirlerde asker sokağa çıkarken Denizli’de vatandaşlar kısa zamanda toplanıp ülkesine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Ülkemizde gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı mücadele ederken şehit düşen kardeşlerimizi, tankların önüne çıkarak hayatını ülke, bayrak ve bağımsızlık için veren bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Hainlere nefretimizi, şehitlerimize borcumuzu unutmayacak, yaralılarımıza dualarımızı eksik etmeyeceğiz"
(İHA)