TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - HÜSEYİN DAYLAK - Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan Gülay Öcü, zihinsel engelli 3 kardeşine ve hastalanan annesine adeta bir bebek gibi bakıyor.

Cabir (29), Tülay (28) ile Osman Öcü (25), küçük yaşlarda geçirdikleri ateşli hastalık sonucu zihinsel engelli oldu. 3 kardeşin bakımını 2002 yılına kadar anne Şerife Öcü üstlendi. Anne Öcü, 15 yıl önce beynindeki damarın tıkanması nedeniyle ameliyat edildi.

Annesinin de engelli olması üzerine Gülay Öcü (31), ona ve kardeşlerine bakmaya başladı. Öcü, annesini ve kardeşlerini kendi elleriyle yediriyor, zaman zaman dışarıya çıkarıyor.

Gülay Öcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin rahatsızlanarak ameliyat edilmesinin ardından bir daha sağlığına kavuşamadığını anlattı.

Annesine ve kardeşlerine bakacak başka kimseleri olmadığına işaret eden Öcü, o günden bu yana ailesi ile ilgilendiğini dile getirdi. Öcü, "Çocukluğumdan beri infaz koruma memuru ya da polis olmak isterdim. Okulda derslerim de iyiydi ama anneme ve kardeşlerime bakacak kimsem yoktu. Mecburen okulu bıraktım." dedi.

- "İçinde merhamet, Allah korkusu olduktan sonra bakacaksın"

Öcü, annesinin ve kardeşlerinin bakımını severek yaptığını belirterek, "Ne yapacaksın, annemi ve kardeşlerimi bırakamıyorum. Vicdan el vermiyor. Yani insanın içinde Allah korkusu olduktan sonra... Hayatımdan da şikayetçi değilim." ifadesini kullandı.

Öcü, ailesine bakarken fazla zorlanmadığını, babasının da kendisine yardım ettiğini aktararak, şunları söyledi:

"Babam olmasa hiçbir şey yapamayız. Babam çalışıyor, getiriyor, ben de pişirip anne ve kardeşlerime bakıyorum. Bazen sinirli oluyorlar. İstedikleri şeyleri yapmaya çalışıyorum. İçinde merhamet, Allah korkusu olduktan sonra bakacaksın. Kardeşim Tülay nereye gitsem peşim sıra geliyor, hiç bırakmıyorlar peşimi. 'Ablam nerede, ablam nerede?' diye."

Baba Dursun Öcü de evlatlarını, eşini, kardeşini bırakıp kaçanları gördüklerini dile getirerek, "Ama biz yapamayız. Elimizden geldiği kadar çocuklarıma ve eşime bakacağım. Eğer kızım annesi ve kardeşlerine bakmasaydı bakımevine vermek zorunda kalırdım. Kızımdan Allah razı olsun. Devletimiz de sağ olsun, maddi olarak bizi destekliyor." diye konuştu.