Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği “Yöreler Renkler Festivali” Rus Gecesi ile sona erdi.
Rus Gecesi’nde dans ve etkinliklerin yanı sıra Moskova’dan gelen ve eğitimli kedilerden oluşan Kuklachev Kedi Tiyatrosu’nun şovu ilgiyle takip edildi.
Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu iş birliği ile düzenlenen Yöreler Renkler Festivali Rusya Gecesi ile sona erdi. Muratpaşa Belediyesi bahçesinde düzenlenen geceye Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu Kültür Ve Sosyal İşler Sorumlusu Başkonsolos Yardımcısı Aleksey Şivanov, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Irına Balcı ile Antalya’da yaşayan çok sayıda Rus katıldı.

“YURTTA SULH CİHANDA SULH FELSEFESİ MURATPAŞA’DA SÜRECEK”
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, gecede yaptığı konuşmada festivalin amacına ulaştığına dikkat çekti. Farklı kültürde insanları bir araya getirmenin bir zenginlik olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, “Bu festivalde insanın, insanın yurdu olduğu bir Muratpaşa için hep birlikte, barışa, sevgiye, bütünlüğe, gerçek komşuluğa, kader birliğine dair güçlü adımlar attık. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aydınlattığı bu güzel ülkemizde barışı ve insan sevgisini bir kez daha bayraklaştırdık. Farklı ülkelerden gelerek yurdumuza yerleşen insanlarımız bizim bir parçamız. Onlar üzüldüğünde üzülür, sevindiğinde seviniriz. Bir beden de buluştuk Muratpaşayı oluşturduk felsefesi devam edecek. “Yurt da Sulh Cihan da Sulh” felsefesi Muratpaşamızda hüküm sürecek” diye konuştu.

“TÜRKİYE RUSYA ARASINDAKİ İLİŞKİLER İLERİ DÜZEYE ULAŞTI”
Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolos Yardımcısı Aleksey Şivanov da gecede bir konuşma yaptı. Şivanov, Rusya’yı temsil ettiğini belirtip konuşmasını önce Rusça yapıp daha sonra Türkçe’ye çevirdi. Etkinlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Şivanov şöyle konuştu:
“Etkinliğe katılanlara mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum. Türkiye Rusya arasındaki ilişkiler son zamanlarda ileri düzeye ulaştı. Bu iletişime en önemli katkı halklarımızın arasındaki dostluktur. Bu gibi kültürel etkinliklerle dostluğumuz pekişmekte ve sağlamlaşmaktadır. Etkinlikte emeği gecen herkese teşekkür ediyoruz.”

MOSKOVA’NIN ÜNLÜ KEDİLERİNDEN ÖZEL ŞOV
Gecede düzenlenen etkinliklerle izleyiciler eğlenceli anlar yaşadı. Rus ve Türk sporcular bilek güreşinde kıyasıya yarıştı. Rakibinin yenmek için uğraşan sporcular uzun süre ter döktü. Kazanan Cumhuriyet Altını’nın sahibi oldu. Gecede Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Irına Balcı’da Ankara Havası ve göbek şovuyla göz doldurdu. Moskova’dan Antalya’ya gelerek festivale katılan Kuklachev Kedi Tiyatrosu özellikle çocuk izleyicilerinin büyük beğenisini topladı. Özel eğitimli cins kedilerden oluşan tiyatroda kediler ve eğiticileri çeşitli gösteriler sundu. Kedilerin verilen komutları uygulaması ve minyatür bebek arabasını sürebilmeleri büyük küçük herkesten alkış topladı.
Gece fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
(İHA)