GİRESUN (AA) - Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler adına memleketi Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde düzenlenen fotomaraton sona erdi.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yaklaşık 150 yarışmacının katıldığı "Ara Güler Fotomaratonu"nda, ilçenin tarihi, turistik ve doğal alanlarında çekilen fotoğraflar, jüri tarafından değerlendirilerek birinciler seçildi.

Yarışma sonunda birinciliği "Çağlayan Şelalesi" fotoğrafıyla Tarık Bozbay kazanırken, ikincilik ödülünü "Tamzara Dokuması" fotoğrafıyla Şeref Akçay, üçüncülük ödülü "pestil" fotoğrafıyla Kemal Özkılıç kazandı.

Yarışmacıların birer fotoğrafları da Ara Güler tarafından değerlendirilecek, birinci yarışmacı onur ödülünü ünlü fotoğraf sanatçısının elinden alacak.

Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Ağrı Erdinç, Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulundaki ödül töreninde yaptığı konuşmada, kültür hazinesi Ara Güler'e ülke, ilçe, sanat ve insanlık adına teşekkür etti.

Ara Güler'e ayrıca hemşehri olmanın sadece bir yerde doğmak ve büyümek olmadığını, bundan önce bir gönül bağının olduğunu kendilerine gösterdiği için teşekkür eden Erdinç, "Ve bunu sağlayan merhum babası, Yaycı köylülerimizin tabiriyle Dacat amcayı rahmetle anıyor, teşekkür ediyorum. Ülkenin gençlerinin de gelecekte kültür ve sanatta daha fazla yoğrulması ve tetik yerine deklanşörlere basmasını ümit ediyorum." dedi.

Kaymakam Erdinç, önümüzdeki aylarda ilçenin Ara Güler'in henüz gün yüzüne çıkmamış fotoğraflarının sergileneceği Ara Güler Müzesi'ne kavuşacağını bildirerek, müzeyle ilçenin kavimler boyu sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliklerle hem fotoğraf sanatçılarının hem de yerli ve yabancı misafirlerin Şebinkarahisar'a ilgisinin artarak devam edeceğine inandığını kaydetti.