SAMSUN (AA) - Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, arıcılıkta sonbaharda yapılan bakımın bir sonraki yılın sigortası niteliği taşıdığını belirtti.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların soğumaya başladığı bugünlerde arı kovanlarının sonbahar bakımlarının yapılması gerektiğini söyledi.

Sonbahar bakımı iyi yapılan kovanların kışı atlatarak bahara çıkabileceğine işaret eden Demir, "Bunun içindir ki bu dönemde arıcılarımızın varroa mücadelesi ile kovanların temizliğinin yapılması, yiyecek durumuna göre takviye edilmesi, uçuş delikleri ve aynı zamanda arı miktarına göre bölme tahtaları ve kovan hacminin küçültülmesi gerekir. Sonbaharda yapılan bakım, bir sonraki yılın sigortası niteliğindedir." dedi.

İlçede 17 yıldır arı yetiştiriciliği yapan Abdurrahman Sancı da İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce önceki yıllarda açılan arıcılık kurslarına katılarak arı kovanlarının bakımı hakkında bilgi aldıklarını, bu konuda edindikleri bilgi ve tecrübelere göre sonbahar bakımına başladıklarını ifade etti.