Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanla cumhurbaşkanlığı makamında dostluklarını, kardeşliklerini ve mücadelelerini devem ettireceklerini ama AK Parti’nin de kendi genel başkanı, başbakanı ve bakanları ile durmayarak yola devam edeceğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Elazığ’da partisinin il danışma toplantısına katıldı. Toplantının selamlama konuşmalarını AK Parti Elazığ İl Başkanı Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Sermin Balık ve Zülfü Demirbağ yaptı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,Elazığ’ın tüm seçimlerde büyük başarı elde ettiğini, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aynı başarıyı göstereceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 20 günden az bir süre kaldığını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Arınç, “2007 yılında referanduma götürmüştük siz evet demiştiniz ve tarihte ilk defa halk tarafından cumhurbaşkanı seçilecek. Çok şükür siz, doğrudan sandığa giderek cumhurun başını, milletin başını yani cumhurbaşkanımızı seçeceksiniz. İnşallah, birinci turda, 10 Ağustos’ta Sayın Başbakanımız seçilecek. Buna kalpten inanıyoruz, buna herkes inanıyor ki bugünkü grup toplantısındaki konuşmasını adeta bir veda konuşması gibi kabul ettik. İnşallah, onunla cumhurbaşkanlığı makamında, dostluğumuzu, kardeşliğimizi, mücadelemizi devam ettireceğiz ama AK Parti’nin kendi genel başkanı, başbakanı ve bakanları, durmak yok yola devam, inşallah. Bu seçimlerde başarının temel şartı teşkilatlarımızın çok çalışmasıdır. Geçen seçimlerde olduğu gibi. Kadın ve gençlik kollarımız, belediye başkanlarımız, il ilçe başkanlıklarımız ve yönetim kurulları çok daha fazla gayret sarf edecekler. En yakınlarından başlayarak, bak cumhurbaşkanlığı seçimi var, benim de hatırım var, bu ülkeye 12 yıldır başarıyla hizmet eden bir başbakana oy vermeni istiyorum. Ailecek, dostlarınla, arkadaşlarınla, asker arkadaşlarınla, köylülerinle sizden oy bekliyorum. Ne olur şu memleketin başına hayırlı bir cumhurbaşkanı getirelim diyecek. Abdullah Gül nasıl bir cumhurbaşkanı olduysa içinizden biri olarak inançlı, ahlaklı, tertemiz bir insan olarak cumhurbaşkanlığı yaptıysa onun arkadaşı onun benzeri ve güçlü bir lider, halk kahramanı, İslam aleminin gözünde tüten gerçek bir mümin olarak Tayyip Erdoğan’ı da bu ülkenin başına getirelim diyeceğiz. Sadece kendimiz yapmakla kalmayacağız. İl başkanın görevidir ama başka görevleri de vardır. İl, ilçe yönetimi yönetecek, programlı faaliyetler yapacaktır. Ama kendisi de en yakın halkadan başlayarak bütün Elazığ’ı ve sadece burası değil, Manisa’da arkadaşı varsa onu Gümüşhane’de arkadaşı varsa onu da arayacak. Ahmet, Hasan, Hüseyin, Ayşe hanım, Fatma hanım ne olur bu seçim milletimiz için önemli bir fırsat benim hatırımı kırmayın başbakanımıza oy verin diyecek. Gençler sizler de kapı kapı, sokak dolaşacaksınız. Mert, dürüst, çalışkan, başarılı, milli ve manevi değerlere sahip bir insanı, Başbakanımızı, cumhurbaşkanı yapmak boynumuzun borcudur, bir vefa borcudur. Bir vefa duygusudur” dedi.
Daha sonra Arınç, partisinin düzenlediği Vefa İftarına katıldı. Burada bir konuşma yapan Arınç, yine meclisteki muhalefetin tutumunu eleştirerek, davetlilerden cumhurbaşkanlığı seçimi için destek istedi. 40 yıldır siyasetin içerisinde olduğunu ifade eden Arınç, bundan önceki iktidarların 1 yıl 3 ay görevde kaldığını, kendilerinin ise 12 yıldır vatana hizmet ettiğini, bundan sonrada hizmet etmeye devem edeceklerini vurguladı.
Yemekten sonra Harput’a giden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tarihi Ulu Camii’nde teravih namazını kıldı.
(İHA)