Ankara’nın Kazan ilçesinin adının “Kahramankazan” olarak TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından Kazanlılar, “kahraman” unvanı almaktan gurur duyduklarını söylediler.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında vatandaşların Akıncı 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivilleri bombalayan F-16’ları kahramanca engellediği Ankara’nın Kazan ilçesinin ismi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen kanun teklifi ile “Kahramankazan” olarak değiştirildi. Kazanlılar, bu unvanı almaya hak kazandıkları için büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. 36 yıldır Kazan’da yaşayan Durali Aldemir, Kahramanmaraş’tan sonra Kazan “kahraman” unvanı aldığı için memnuniyet duyduğunu belirterek, “Allah’a şükürler olsun. Tabelalar falan değişecek. Çok güzel bir unvan. Türkiye’de bir Kahramanmaraşımız vardı, bir de Kahramankazanımız oldu” şeklinde konuştu.
Kazan’ın “kahraman” olarak anılmasını 15 Temmuz günü gösterdiği kahramanlıktan dolayı hak ettiğini belirten Nevin Sarı, “Ben 25 yılı aşkındır Kazan’dayım. Kazan zaten gelişen bir yer ama son yaşanan olaylardan sonra FETÖ’nün yapmış olduğu darbeden dolayı bir sürü şehidimiz oldu. Çok fazla ailenin çocukları anasız babasız kaldı. Bizim ailemizde de var yaralanan. Kahramankazan olmasını da hak ettiğini düşünüyorum. Burada 20’den fazla şehit ve yaralılar var. Hala hastanede yatan bir bayan var. İki bacağını kaybetti. Hala da ‘Giderim, tekrar bunu yaparım’ diyor. Kazan’ın Kahramankazan olması benim için mantıklı” dedi.
Sarı, “Şuanda kazanımların olduğunu düşünüyorum. Kahramankazan’a girerken tabelaları görmüşsünüzdür. Ayda bir başbakan ve Cumhurbaşkanı geliyor” açıklamasında bulundu.
(İHA)