SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Artık yalanı farklı noktaya vardıranlar var. Diyorlar ki şimdi bu pusula var ya, biliyorsunuz, bir 'evet' var bir 'hayır' kağıdın üzerinde. 'Evet' tarafı beyaz, 'hayır' tarafı açık kahverengi. Şimdi Twitter üzerinden yazmış bir tanesi, onun hakkında da Adalet Bakanlığımız araştırmasını yapacak. Diyor ki 'O pusulada 'evet'e basın, sonra ikiye yırtın. 'Hayır' bölümünü alın 'evet' bölümünü sandığa atın. Öyle çıkın dışarı'. Bunu yapan çok zeki ya 'AKP' yazmış sosyal medyaya. Biz zaten AK Parti'yiz 'AKP' değiliz. 'Hayır' kısmını da partinin ofisine getirin 300 lira para alacaksınız' diyor." dedi.

Bakan Kılıç, vefat eden Yıldırım Holding'in kurucusu Garip Yıldırım'ın Samsun Büyük Cami'deki cenazesine katıldı.

Daha sonra Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen girişimcilik kursunun sertifika törenine katılan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış törenine yoğun katılım dolayısıyla Samsun'dan çok mutlu ayrıldığını belirterek, bir kez daha Samsunlu olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Samsun'daki mitingin tarihe geçtiğini dile getiren Kılıç, Samsun'un çok farklı bir tablo ortaya koyduğunu, 16 Nisan'daki halk oylamasında da bunun sandığa yansıyacağını ve rekor üzerine rekor kıracağını kaydetti.

Bakan Kılıç, sosyal medya üzerinden sahtekarlıklara başvuranlar olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Twitter üzerinden şimdi farklı şeylere başvuruyorlar. Artık yalanı farklı noktaya vardıranlar var. Diyorlar ki şimdi bu pusula var ya, biliyorsunuz, bir 'evet' var bir 'hayır' kağıdın üzerinde. 'Evet' tarafı beyaz, 'hayır' tarafı açık kahverengi. Şimdi Twitter üzerinden yazmış bir tanesi, onun hakkında da Adalet Bakanlığımız araştırmasını yapacak. Diyor ki 'O pusulada 'evet'e basın, sonra ikiye yırtın. 'Hayır' bölümünü alın 'evet' bölümünü sandığa atın. Öyle çıkın dışarı'. Bunu yapan çok zeki ya 'AKP' yazmış sosyal medyaya. Biz zaten AK Parti'yiz 'AKP' değiliz. 'Hayır' kısmını da partinin ofisine getirin 300 lira para alacaksınız' diyor. Bak, numarayı görüyor musunuz? Numara ne biliyorsunuz? Oy pusulasını ikiye yırttırıp geçersiz sayılmasını sağlayacak. Ne yapmaya çalıştıklarını görüyorsunuz. Bu tip sahtekarlıklara ve yalanlara başvuranlar var maalesef."

- "İstediğimi söylerim hiçbir sorumluluğum yoktur' diyemez"

Bunları yapan kişilerin araştırıldığına işaret eden Kılıç, bu tip şeylerin suç olduğunu vurguladı.

Bunun sahtekarlık, yalan olduğunun altını çizen Bakan Kılıç, "Biz teşkilatımıza bunu bildirdik. Onlar da bunu araştırıyor. Öyle bir şey yok. Zaten vatandaşlarımız bunun bilincinde ama bunu yapmaya çalışanlar var. Onlar şimdi araştırılacak, bulunacak. Bu suçtur. 'Sanal ortamda istediğimi yazarım, istediğimi söylerim hiçbir sorumluluğum yoktur' diyemez. Ağızdan ne çıkıyorsa burada karşılıklı ilişki içinde ne diyorsak orada yazdığından aynı şekilde sorumlusun. Dolayısıyla bununla alakalı hukuki işlemi arkadaşlarımız başlatmış durumda. Vatandaşlarımıza buradan bir kez daha hatırlatmak istiyoruz, böyle bir şey yok." ifadelerini kullandı.