ARTVİN (AA) - Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) 2016-2017 akademik yılı düzenlenen törenle başladı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, törende yaptığı konuşmada, ülkenin en büyük zenginliklerinin başında genç neslin geldiğini belirterek, "En büyük zenginliğimiz olan gençliğimizi yetiştirecek üniversitemizin her daim yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum. Yeni akademik yılın üniversitemiz, öğrencilerimiz, ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da, eğitimin ülke ve Artvin için çok önemli olduğunu ifade ederek, eğitime önem veren bir iktidar olarak en büyük bütçeyi eğitime ayırdıklarını söyledi.

Üniversitenin Seyitler yerleşkesindeki 500 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdunun oraya yeterli olacağını, şehir yerleşkesinde de yapılacak 2 bin kişilik kız ve erkek öğrenci yurtlarıyla öğrencilerin barınma sorununu ortadan kaldıracaklarını kaydeden Kışla, Seyitler Yerleşkesi yolunu karayolları ağına aldırdıklarını ve mevcut yolun daha da rantabıl hale getirileceğini bildirdi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise, "Düşmanlarımızın saldırıları karşısında güvencemiz gençlerimizdir. Gençlerimiz bunu 15 Temmuz'da gösterdi. Bugün burada açılış yapabiliyorsak birçoğu sizin gibi genç olan 15 Temmuz'da verdiğimiz 241 şehidimiz ve 2 binin üzerindeki gazimizin sayesindedir." diye konuştu.

AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman da üniversitenin 2016-2017 eğitim öğretim yılına akademik personel ve fiziki imkanlar bakımından nispeten yeterli bir şekilde başladıklarını ifade ederek, "Artık öğrencilerimiz, şehir yerleşkesi hariç, çekiç seslerinden uzak bir ders yılı geçirecek. Bu süreçte, merkezi derslikler, laboratuvarlar, atölyeler ve diğer ders ve uygulama mekanlarını hazır bulacaklar. Bu yıl üniversitemiz envanterine Şavşat MYO katıldı. Burada yaşlı bakımı programıyla ve Müdürümüz Aşkın Göktürk'ün büyük gayretleriyle eğitim-öğretim başlatıldı." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın "Kurumsal Tasarım İlkeleri" konulu ilk dersi verdi.

Tören, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Adnan Uzun ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Terzi'nin yurt dışı görevlerinde çektikleri fotoğraflardan oluşan sergisinin gezilmesiyle son buldu.