ARTVİN (AA) - Artvin'de, 2016 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Vali Ömer Doğanay başkanlığında, Valilik Çoruh Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Artvin Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ile yatırımcı kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Doğanay, kendilerine emanet edilen kamu malını, gücünü ve kamu parasını isabetli şekilde kullanma gayesinde olduklarını söyledi.

Yatırımcı kuruluşların yetkililerinden, yıl içinde bitirilmesi gereken projelerin yeni yıla sarkmaması için çaba sarf etmelerini isteyen Doğanay, "İlçelerdeki yatırımlar konusunda, mutlaka o ilçenin belediye başkanı ve ilçe kaymakamıyla irtibat ve istişare halinde olmanızı istiyorum." dedi.

Vali Yardımcısı Önder Coşğun ise kentteki projelerin durumuna ilişkin katılımcılara bilgi sundu.

Artvin'de 248 proje uygulandığını vurgulayan Coşğun, şöyle devam etti:

"Projelerin yıllara sari toplam bedeli 6,7 milyar lira. Tahsis edilen toplam yıl ödeneği 947 milyon lira, gerçekleşen harcama ise 600 milyon lira. İlimize tahsis edilmiş ve yüzde 63'ü harcanan 947 milyon liralık ödeneğin oransal dağılımına bakıldığında yüzde 56,9'unun baraj ve HES, yüzde 10,5'inin ise il ve devlet karayolu ile diğer alanlarda uygulanan projeler için kullanıldığını görüyoruz. Uygulanan 248 projenin 48'i dönem sonu itibariyle tamamlandı, 164'ünün çalışmaları devam ediyor. 31'i ihale aşamasında, 5'ine ise henüz başlanmadı."

Coşğun, KÖYDES kapsamında 2005-2016 yılları arasında 225 milyon lira ödenek tahsis edildiğini anımsatarak, "Bu dönemde uygulamaya alınan 2 bin 378 proje tamamlandı. Ödeneğin yüzde 75’i köy yolları, yüzde 23’ü içme suyu, yüzde 2’si de diğer alanlar için harcandı." diye konuştu.

Projelerin ele alındığı toplantı, sorunların görüşülmesinin ardından tamamlandı.