ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, Arhavi ilçesini ziyaret ederek, çeşitli incelemelerde bulundu.

Doğanay, Arhavi ziyaretinde, ilçenin Kireçlik köyü ile Merkez Hacılar, Yemişlik, Cumhuriyet mahalleleri ile bazı noktalarında önceki günlerde meydana gelen sel, su baskını ve toprak kaymasıyla ilgili Kaymakam Şeref Aydın ve Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu'ndan detaylı bilgi aldı.

Heyelandan etkilenen vatandaşların yaralarının kısa sürede sarılacağını belirten Doğanay, ilçe halkına bir kez daha geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Doğanay daha sonra Arhavi'de kurulması kararlaştırılan organize sanayi bölgesiyle (OSB) ilgili toplantıya başkanlık yaptı.

Doğanay, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yeri onaylanan ve Yemişlik Mahallesi'nde 400 dönümlük alan üzerine kurulacak OSB'nin, Artvin ve Arhavi'nin geleceğine damgasını vuracak büyük bir proje olduğunu söyledi.

OSB'nin kurulacağı bölgede kamulaştırma işleminin hızlı şekilde yürütülerek altyapı çalışmalarına başlanacağını kaydeden Vali Doğanay, "Artvin'e çok şey katacak OSB'nin kurulmasıyla bölgede yaşayanlara yeni iş imkanları sunacağına inanıyorum. OSB, Artvin ve Arhavi'ye şimdiden hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Vali Doğanay, Arhavi Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret ederek, belediyenin hizmetleri ve faaliyetleri hakkında Hekimoğlu'yla bir süre görüştü.

Ardından İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Doğanay, ilçenin asayiş ve güvenliği konusunda bilgi aldı.