ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci'yi ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Doğanay, öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu belirterek, "Başöğretmen Atatürk, 'Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı ise öğretmenlerdir' diyerek öğretmenlik mesleğinin kutsallığını ve millet olma bilincindeki önemini vurgulamış ve geleceği de onlara emanet etmiştir." dedi.

Öğretmenliğin fedakarlığın, sabrın ve hoşgörünün timsali olduğunu ifade eden Doğanay, "Öğretmenlerimiz, geleceğimizi kurgulayan iradenin ana unsurlarındandır. Bizleri bilgi toplumu çağına hazırlayan tüm öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü'nü bir kez daha kutluyor, Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere bu kutsi görevi ifa ederken ebediyete intikal eden, şehit ve gazi olan öğretmenlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kahveci ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, kentte eğitim ve öğretim çalışmaları hakkında Vali Doğanay'a bilgi verdi.

Ziyarette ayrıca, Kahveci eğitime katkılarından dolayı Vali Doğanay'a plaket sundu.