ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Muhterem İnce, KÖYDES projesi kapsamında 2005 yılından bugüne kadar il genelinde 2 bin 229 projenin hayata geçirildiğini belirtti.

İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kırsal altyapı yatırım ve hizmet ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak 2005 yılında uygulamaya alınan KÖYDES projesi kapsamında 2005-2016 döneminde Artvin'e tahsis edilen 225 milyon 309 bin liralık ödeneğin yüzde 75'inin köy yolları, yüzde 25'inin içme suyu ve diğer alt yapı hizmetleri olmak üzere toplam 2 bin 299 adet projenin uygulamaya alınarak başarıyla tamamlandığını söyledi.

KÖYDES projesinin köylere hayat verdiğini ve köylülerin yaşam standartlarını yükselttiğini belirten İnce, KÖYDES projesi kapsamında 2005 yılından bugüne kadar il genelinde toplam 2 bin 229 projenin hayata geçirildiğini ifade etti.

İnce, İl Özel İdaresi ve KÖYDES projesi kapsamında hizmetlere devam edileceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"İş sezonunun en yoğun ve verimli çalışılacak döneminde bulunuyoruz. Yatırımcı kuruluşlarımızdan, yatırım ve hizmetlerinin ifası sürecinde bu dönemsellik faktörünü de değerlendirerek daha etkin ve verimli bir performans sergilemelerini bekliyorum. Kurumlarımızın görev ve sorumluluk alanlarındaki kurumsal rutin işlerle birlikte, rutinin dışına çıkılarak Artvin'in üretim ve istihdamına katkı sağlayacak projelere de katkı ve katılım sağlamalarını bekliyorum."