ARTVİN (AA) - Artvin'de çiftçilere pembe domates fidesi dağıtıldı.

Yöresel Tarım Ürünlerinin Yaşatılması Projesi kapsamında Artvin’in Yusufeli İlçesinde yöreye özgü pembe domates fidesi dağıtımı için tören düzenlendi.

20 bin pembe domates fidesinin dağıtıldığı törene, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Yusufeli Kaymakamı Ahmet Altun, Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur ve üreticiler katıldı.

Törende konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okur, projenin 2015 yılında başladığını anımsatarak, "Proje kapsamında 500 bin fide dağıtım hedefimiz var. Bölgede yerel ürünleri özelliklede pembe domatesi yetiştirip dağıtıyoruz. Bu yıl ilk fidelerimizi Yusufeli’nde dağıttık. Yusufeli’ni önemsiyoruz. Burada meyvecilik ve sebzecilik kayda değer düzeyde. İmkanlar dahilinde üreticilerimizi destekliyoruz. Dağıtacağımız fidelerden inşallah bol bereketli ürünler alırız." diye konuştu.

Artvin Valisi Ömer Doğanay da devletin değişik teşvik ve destekleriyle her zaman üreticinin yanında olduğunu söyledi.

Yusufeli halkının yörenin en cefakar insanları olduğunu ifade eden Vali Doğanay, "İnsan için çalıştığından başkası yoktur. Buradan tarım bakanımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Benim meslek hayatımda görmediğim kadar devlet her alanda teşvik veriyor. Tarım Bakanlığının teşviklerinden haydanmamak Artvin için büyük kayıp olur. Her zaman devletinin milletinin yararını düşünen Yusufeli’nin cefakar insanın yanında olacağız. Bu fidelerimizin üreticimize bol kazançlar sağlamasını diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Doğanay, çiftçilere kendi eliyle fide dağıttı.