ARTVİN (AA) - Ardanuç ilçesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamaları kapsamında Ardanuç Belediyesi tarafından yaptırılan "Ardanuç Engelsiz Yaşam Parkı" törenle hizmete açıldı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, açılışta yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiye’de istatistiki verilere göre yüzde 15 engelli insanın olduğunu söyledi.

Özellikle son yıllarda insanı olarak da devlet olarak da engelli vatandaşlara karşı olumlu anlamda refleksler olduğunu belirten Vali Doğanay, "Son zamanlarda yapılan mevzuat değişikleri ile 70’ten fazla engelliler lehine düzenlemeler var. Bu yasal düzenlemeler amacına ulaşmıştır. Ancak bu düzenlemeleri uygulamaya geçirmek kanaati var. Bu mevzuat düzenlemelerini kendi bünyesinde uygulamaya geçiren Ardanuç Belediyesi’ni kutluyorum." diye konuştu.

Doğanay, "Bizim medeniyetimizde, düşüncemizde yaratılanı severim yaratandan ötürü. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlar, bu tesisin açılışına katkı sağlayan başta Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir ise, tesisin açık ve kapalı alanlarıyla tüm donanımları tamamlanarak Ardanuç Engelliler Derneği'nin kullanımına sunulduğunu belirtti.

Demir, "Tesisimiz yaklaşık 300 bin liraya mal oldu. Bu güzel tesisimizi bu anlamlı güne yetiştirip engelli kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz. Açılış törenine katılımlarından dolayı da Artvin Valimiz Ömer Doğanay’a ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Ardanuç Engelliler Dernek Başkanı Gönül İstanbullu da, Belediye Başkan Demir sayesinde çok güzel bir Engelsiz Yaşam Parkı ve dernek binasına kavuştuklarını dile getirdi.

İstanbullu, şunları kaydetti:

"Engelli kardeşlerim ve Ardanuçlu vatandaşlarım adına sayın başkanımıza teşekkürlerimi borç bilirim. Başkanımız sayesinde bizler, bir eve bir yuvaya kavuştuk. Burası engel tanımayanların engele engel olanların, Ardanuçlu kardeşlerimizin yaşam alanı olacaktır. Engellilerin hayallerinin, düşlerinin yeşereceği, bilgi ve becerilerinin gelişeceği bir yer bir okul olacaktır. Engellerin değil düşlerin akademisi olacak."

Konuşmaların ardından protokol ve vatandaşların katılımıyla kurdele kesimi yapılarak Ardanuç Engelliler Yaşam Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.

İlçe merkezi girişinde 3 bin metrekarelik alan üzerine yaptırılan ve yaklaşık 300 bin liraya mal olan Ardanuç Engelliler Yaşam Merkezi Parkı’nın açılış törenine, Ardanuç Kaymakamı Abdil Koç, ilçe protokolü, engelliler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.