ARTVİN (AA) - Artvin'de Halk Eğitim Merkezinin yıl sonu sergisi açıldı.

Bir düğün salonundaki serginin açılışına Vali Ömer Doğanay, Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail İnan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, kurum müdürleri, kurs eğitmenleri, kursiyer ve vatandaşlar katıldı.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında örgü, nakış, çini, seramik biçimlendirme, ahşap boyama, ev tekstil ürünleri hazırlama, resim, yağlı boya, ehram dokuma, tezhip, kağıt rölyef, gibi birçok kursta hazırlanan ürünlerin yer aldığı serginin açılışı öncesi 15 Temmuz Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı mehter takımının gösterisiyle devam ederken programda konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail İnan, 2016-2017 eğitim öğretim yılında açılan 596 kursta toplam 10 bin 147 kursiyerin eğitim aldığını ifade etti.

Bu yıl ticari faaliyeti olan usta öğreticiler vasıtasıyla kursiyerlerin e-ticaret sistemi üzerinden ürünlerini satabilmesi için bir satış portalı oluşturduklarını anlatan İnan, "E-ticaret sitemiz şu anda 'artvinsanat.com' adresi üzerinden aktif durumda olup ülkemizin her noktasına satış hizmeti sunmaktadır." dedi.

İnan, Artvin'de ilk defa Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde mehter takımı oluşturduklarını da kaydetti.

Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verildiği program, serginin gezilmesiyle sona erdi.