ARTVİN (AA) - Borçka ilçesinde kar dolayısıyla yolu ulaşıma kapanan köyde rahatsızlanan kişiye sağlık ekipleri, evinde müdahale etti.

İlçeye bağlı Efeler köyünde yaşayan 67 yaşındaki Kazım Kahya, rahatsızlandı. Nefes darlığı çeken Kahya'nın yakınları, Camili köyünde bulunan 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na ulaşarak yardım istedi.

İstasyonda görevli Dr. Ahmet Bilgin ile sağlık personeli Metin Yıldız, Yeliz Şentürk ve Serap Yamak, 112 Acil Servis ambulansı ile hastanın bulunduğu köye hareket etti. Kar dolayısıyla yaklaşık 7 kilometrelik yolun bir bölümünü yaya olarak kateden ekipler, Kahya'nın evine ulaştı.

Dr. Bilgin, hastaya evinde müdahale etti. Kahya'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Gürcistan sınırındaki Camili bölgesinde yer alan Efeler köyünün muhtarı Cavit Kahya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsiminin yörede ağır geçtiğini söyledi.

Kar dolayısıyla köyle ilçe merkezine ulaşımı sağlayan yolda yılın yaklaşık 6 ayında sorun yaşandığını anlatan Kahya, şöyle devam etti:

"3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'ndaki ekiplerimiz, bizlere sağlık hizmetini sorunsuz ulaştırıyor. Hastalarımızı zaman zaman sınır ötesi protokolle Gürcistan toprakları üzerinden Türkiye'ye ulaştırıyoruz. Bugün ise akrabam da olan Kazım amcamız rahatsızlandı. Sağlık ekiplerimize haber verdik ve zor şartlarda kısa sürede hastamıza ulaşarak tedavisini yaptılar. Devletimizden ve hükümetimizden Allah razı olsun."

Kahya, bölgede yaşanan ulaşım sorununun çözülmesini istediklerini dile getirdi.