ARTVİN (AA) - Milli Eğitim Bakanlığınca Artvin'e yaptırılan ve yaklaşık 12 milyon liraya mal olan Kazım Karabekir Lisesi ve Spor Kompleksi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yeni Mahalle'de 4 bin 110 metrekarelik alanda, 5 katlı, 15 derslik ve bir de çok amaçlı salon, 2 laboratuvar, 1 müzik odası, 1 jimnastik salonu, 2 mescit, 1 kafeterya ile bahçesinde 220 metre karelik mini futbol sahası, satranç sahası ve hobi alanlarından oluşan okulun ve spor kompleksinin açılış törenine, Artvin Valisi Ömer Doğanay, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Artvin Belediye Başkanı Yardımcısı Erkan Yazan, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Doğanay, Artvin’e modern bir eğitim kurumu daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Vali Doğanay, şunları kaydetti:

"Bu devlet, bu millet çok kısıtlı imkanlarla bütçe ayırıp bu zor coğrafyada bu eğitim müessesesini yaptı ve sizlerin hizmetine sunuyoruz. Bu bina içinde öğrenci ve onları eğitecek öğretmen olmazsa hiçbir şey ifade etmez. Bu okulun hakkını vermek, öğrenci ve öğretmenlerimize düşüyor. Okulu size emanet ediyoruz. Siz değerli öğrencilerimiz bu eğitim ve öğretim kurumunda vatana ve millete faydalı bireyler olacak yetişeceksiniz. Bu konuda eğitim camiasına çok büyük mesuliyetler düşüyor."

Doğanay, yeni okul binasının Artvin’e ve eğitim camiasına hayırlı olması temennisiyle konuşmasını tamamladı.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise Artvin’e güzel bir eğitim kurumu kazandırdıklarını belirterek, iktidar olarak en büyük bütçeyi milli eğitme ayırdıklarını söyledi.

Özel okullarda ve büyük şehirlerde olan teknolojik ve fiziki bütün imkanların daha fazlasının Artvin’de olduğunu kaydeden Kışla, Artvin’in eğitim alanında neye ihtiyacı varsa o alanlarda yatırımların yapıldığını dile getirdi

"Artvin’de tek bir sorun bırakmayacağız" diyen Kışla, "Artvin’i eğitimde en cazip illerden birisi yapacağız. Buradaki öğrenciler en şanslı öğrenciler arasında. Bu ülkenin geleceği ve sermayesi sizlersiniz. Sizler yarın çok güzel yerlerde olacaksınız. En faydalı yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Artvin’in eğitimde neye ihtiyacı varsa bunların en kısa sürede bitirmeye kararlıyız." dedi.

Artvin’in gelişen sosyal yaşam alanlarıyla da öğrencilerin okumaktan zevk alacağı bir şehir haline gelmeye başladığını kaydeden Kışla, "Çok güzel bir Artvin’i birlikte inşa edeceğiz. Artvin birkaç yıl öncesine kadar eğitimde başarısızlıklarıyla anılıyordu. Artvin’i eğitim başarı sırasında Türkiye’de ilk 10’a sokacağımıza inancım tam. Bu duygularla okulumuzun Artvin’e hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci ise ülke genelinde olduğu gibi Artvin'de de son 14 yılda eğitim alanında okul ve tesis yatırımlarında çok ciddi yatırımlar yapıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından Kazım Karabekir Lisesi Halk Oyunları Topluluğu bir gösteri sundu.

Daha sonra Doğanay, Kışla ve protokol üyeleri kurdele kesimiyle okul binası ile spor kompleksini hizmete açtı.