ARTVİN (AA) - Artvin'de, 2017 yılında uygulamaya konulacak Milli Tarım Projesi ve 2016 yılı 11'inci etap ekonomik yatırım projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Artvin Valiliği Çoruh Toplantı Salonu'nda Vali Ömer Doğanay başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, Artvin Ziraat Odası Başkanı Köksal Portakal, Artvin Muhtarlar Derneği Başkanı Cafer Azizağaoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Vali Doğanay, Artvin'de tarım ve hayvancılık alanında yapılabilecek projelerle üretici ve girişimcilere sağlanabilecek desteklerin görüşülerek bu kapsamda atılacak adımların bir an önce hayat geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Bu toplantılar devam edecek. İlimiz adına, sizler adına ne menfaatliyse ne hayırlıysa elimizden gelen tüm imkanları kullanarak bunları hayata geçirmeye çalışacağız. Bugüne kadar bunu yaptık, bundan sonra da yapacağız." dedi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okur da bu toplantıları Artvin'in tüm ilçelerinde gerçekleştirdiklerini belirterek, "Amacımız devletimizin tarım ve hayvancılığa verdiği destekler hakkında vatandaşlarımızı, müteşebbislerimizi, çiftçilerimizi bilgilendirmek ve bu desteklerden en üst düzeyde faydalanmalarını sağlamaktır." diye konuştu.

Okur, 2006 yılından beri yürütülen kırsal kalkınma yatırımlarının desteklemesi projesi kapsamında Artvin'de bugüne kadar 20 ahır ve ağıl, 4 bal paketleme ve işleme, 3 çay işleme tesisi, 2 meyve sebze işleme paketleme, 2 altyapı yatırımı, birer soğuk hava deposu, mezbaha, süt işleme tesisi, pekmez pestil köme işleme ve paketleme tesisi, kültür balıkçılığı tesisi ve sera tesisi olmak üzere toplam 30 projenin yapımında yüzde 50 hibe desteği uygulandığını kaydetti.

Toplantı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Murt Gülseven'in sunumunun ardından katılımcıların talep ve sorunlarını dile getirmesiyle sona erdi.