ARTVİN (AA) - BAYRAM SARAYOĞLU - Artvin'de yaşayan ve ailelerinden 9 kişiyi 3 farklı trafik kazasında yitiren Mustafa ve Gülbeyaz Şahin çifti, sürücülerin arkada gözü yaşlı aileler bırakmamak için trafikte çok dikkatli olmalarını istedi.

Artvin merkeze bağlı Dere Mahallesi'nde oturan 78 yaşındaki Mustafa Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çobanlık yaparak ailesinin geçimini sağladığını ve çok mutlu bir hayatı olduğunu belirterek ancak meydana gelen trafik kazalarında 9 aile ferdini kurban verdiğini ve eşi ile çok büyük üzüntüler yaşadığını söyledi.

Şahin, 5 kız ve 1 erkek çocuğu olduğunu aktaran Şahin, "Yaklaşık 20 yıl önce köyümüzde meydana gelen trafik kazasındaki aracın uçuruma yuvarlanması sonucu kızım Sultan, eşi Ferman, oğlum Yüksel ve eşi Aysel Şahin hayatını kaybetti." dedi.

Başka bir trafik kazasında kardeşi Zeki Şahin’in kullandığı otomobilin Şavşat ilçesine bağlı Cevizli köyüne giderken kaza yaptığını anlatan Şahin, bu kazada da babası Hasan, kardeşi Zeki, eşi Cismiye ve 8 yaşındaki yeğeni Mesut'un öldüğünü ifade etti.

Şahin ayrıca, Erzurum’dan hastaneden gelen diğer kardeşi Cemil Şahin’in de aracının Tortum Gölü'ne uçması sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi.

Trafik kazalarına ailesini kurban verdiğini ve hayatının karardığını dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

”Eşim ve ben yıllarca büyük acılar çektik. Trafik kazaları kabusumuz oldu. Ben de tam 3 kez trafik kazası yaşadım. Kardeşimin cenazesine giderken kaza yaptık. Tam bir yıl hastanede tedavi gördüm. Bu kazada 2 kişi öldü. 4 kişi de ağır yaralandı. Başka bir kazada ise araç uçuruma yuvarlandı. Ben araçtan atlayarak kurtuldum."

Şahin ayrıca, başka bir kardeşi Nurettin Şahin’i de il merkezindeki bir düğünde havaya atılan kurşunun isabet etmesi sonucunda öldüğüne işaret etti.

Maddi durumunun iyi olmadığını, yaşlılık maaşıyla geçinmeye çalıştığını belirten Şahin, "Pırnallı köyünde yıllarca çobanlık yaparak ailemin geçimini sağlıyordum. Trafik kazasının ardından çobanlığı bırakmak durumunda kaldım. Vücudum çalışmama el vermedi. Bütün aile bireylerimi kaybettim. Allah kimseye böyle acılar vermesin." diye konuştu.

Gülbeyaz Şahin ise hayatı boyunca trafik kazaları nedeniyle ailece çok büyük acılar yaşadıklarını ve ağlamaktan gözünde yaş kalmadığını söyledi.

Televizyonda bir trafik kazası haberi görünce sabaha kadar uyuyamadığını ve kurban verdiği aile fertlerini hatırladığını anlatan Gülbeyaz Şahin, "Sürücüler geride gözü yaşlı anne ve babalar bırakmamak için yavaş ve güvenli araç kullanmalı. Yolculuklarının sonunda ailelerine kavuşacaklarını unutmamalılar." dedi.