ORDU (AA) - Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini protesto için "demokrasi nöbeti"ne katılan askeri üniforma kıyafetli ikiz bebekler, ilgi odağı oldu.

Büyükşehir Belediyesi önünde, 15 Temmuz'dan bu yana demokrasi nöbeti tutan Volkan ve Ayla Dilmen çifti, 10 aylık ikiz bebeklerini de alana getiriyor.

İkizler Polat Ali ve Poyraz Muhammed Dilmen, Erzincan'da vatani görevini yapan amca Seyfullah Dilmen'in gönderdiği yarbay rütbeli kıyafetler ile herkesin ilgisini çekiyor.

FETÖ'nün darbe girişimini protesto için alana gelen vatandaşlar, sevgi gösterdikleri bebeklerin fotoğrafını çekiyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da platformdaki konuşması sırasında bebekleri görünce sahneye davet ederek onları sevdi ve birlikte fotoğraf çektirdi.

İkiz bebeklerin babası Volkan Dilmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz sürecinde darbeye karşı sokaklarda olduklarını söyledi.

İkizlerin kıyafetlerini askerde olan kardeşinin yolladığını dile getiren Dilmen, "Özellikle kendisi bu süreçte kıyafetlerin bebeklerin üzerinde olmasını istedi. İnşallah geleceğin, vatan ve millete hayırlı bireyleri olurlar. Üzerlerinde yarbay üniforması var ama ben biri genelkurmay başkanı, diğeri jandarma genel komutanı olsun isterim. Askere sevdalı biri olarak temennim bu yönde." dedi.

Dilmen, ikizleriyle birlikte darbeye karşı olduklarını vurgulayarak, sokaklarda beklemeye devam edeceklerini ve ülke için her şeyin en güzel yönde ilerlemesini istediklerini belirtti.

Anne Ayla Dilmen de darbe girişimi karşısında çok üzüldüğünü vurgulayarak, "Allah'ım bu durumları bir daha yaşatmasın. Allah'ım Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile iktidarda bulunan herkesi başımızdan eksik etmesin. Tek temennimiz bu. Biz de demokrasi nöbetini bebeklerimize asker kıyafetlerini giydirerek tutuyoruz." diye konuştu.

Anne Dilmen, bebeklerden dolayı sabaha kadar sokaklarda kalamadıklarını ancak her zaman gönüllerinin vatandaşlarla olduğunu sözlerine ekledi.