SAMSUN (AA) - MEHMET KUMCAĞIZ - Samsun'da yaşayan Zehra Acar (49), at binerken giymek istediği kıyafetlerin ve binicilik takımlarının pahalı olmasına öfkelenerek kurduğu iş yerinde hem biniciler için hem de atlar için özel tasarım kıyafetler dikiyor.

Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıl yaşadığı Almanya'da biniciliğe başladığını söyledi.

Berlin'de teknik ressamlık ve moda tasarımı üzerine çalıştığını belirten Acar, Türkiye'ye döndükten sonra atlar ve binicilikle ilgilenmeye devam ettiğini söyledi.

Tutkuyla bağlı olduğu binicilikte istediği kıyafetleri bulamadığını bu nedenle bazı kıyafetleri yurt dışından getirmek zorunda kaldığını dile getiren Acar, kıyafetlerin kendisine çok pahalıya mal olması üzerine kendi markasını kurduğunu ifade etti.

Türkiye'de binicilik sporu ile ilgilenenlerin sayısının az olduğunu bu nedenle sektörde istenilen binicilik kıyafetlerinin bulunmasında sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Acar, standart tipte bulunan binicilik kıyafetlerinin çok yüksek rakamlara satıldığını bildirdi.

- Evinin altında dikim evi açtı

Acar, binicilik kıyafetleri dikmek için kurduğu atölyesinde yaptığı ürünlerin beğenildiğini dile getirerek, ''İstediğim kalite ve tarzda binicilik kıyafeti bulmakta çok zorlanıyordum. Yurt dışından aldım. Ancak çok pahalıya geliyordu. Samsun'da ve Türkiye'de biniciliğe meraklı insanlar da benim gibi aynı sorunu yaşayınca kendi markamı kurarak evimin alt katındaki iş yerini dikim evine çevirdim." dedi.

Kişinin istediği tarzda ve modelde ata en rahat bineceği şekilde tasarımlar yaptığını vurgulayan Acar, şöyle konuştu:

''Biniciler ata binerken rahat ve şık olmayı tercih ediyor. Binicilik kıyafetleri dar olmak zorunda. Ancak o dar kıyafetlerin rahat olması gerekiyor. Önce kendime diktim. Rahat ve hareket kabiliyetini arttıran kıyafetler olunca çevremdeki at binen arkadaşlarımda onlara dikmemi istediler. Diktiğim bütün kıyafetlerin tasarımları bana ait. Özelikle kadınları at üzerinde daha zayıf ve şık gösterebilecek kıyafetler tasarlıyorum."

- İnternet üzerinden de sipariş alıyor

Diktiği binicilik kıyafetleri beğenilince çevreden siparişler almaya başladığını aktaran Acar, "Bugün internet üzerinden siparişler de alıyorum. Biniciler kendi beden ölçülerini ve istedikleri tarzı bana gönderiyorlar. Bende dikiyorum. Hem kaliteli hem de kişiye özel dikimler oluyor.'' diye konuştu.

Atlar içinde özel yağmurluk ve semer altı dikimleri yaptığını da vurgulayan Zehra Acar, at sahibinin isteğine göre her at için de ayrı bir tasarım yaptığını sözlerine ekledi.