TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 78. yılında rahmet, minnet ve saygıyla andığını belirtti.

Büyük Önderin, vatanın bekası için başlattığı, yürüttüğü ve zaferle sonuçlandırdığı Kurtuluş Savaşı ile kazandığı mutlak zaferin, tarihin mecrasını değiştirdiğini vurgulayan Yavuz, milletin tüm cihana örnek, destansı bir mücadeleyle ortaya koyduğu, ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşama iradesinin Cumhuriyetin ilanıyla pekiştiğini ve perçinlendiğini ifade etti.

Yavuz, Büyük Önder Atatürk'ün bilgi ve bilinçle özümsenmiş icraatlarıyla ülkeye aydınlık bir geleceğin kapılarını açtığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Atatürk, eşsiz dehası ve ileri görüşlülüğüyle, imkansızlıklar içinde kurulan Cumhuriyeti yüceltmenin ve sonsuza kadar yaşatmanın yolunu da göstermiş, bu yolun, çağdaş uygarlık yolu olduğunu, hayatı boyunca bizzat kendisi de tatbik ederek izhar etmiştir. Büyük Atatürk’ün, 'Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar.' ifadesinden aldığımız feyz ve ışıkla millet olarak, Cumhuriyetimizin 93. yılını geride bırakırken istikrar içinde güçlenmeye ve büyümeye, demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak üzere çizilen 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda sarsılmaz bir kuvvet, irade ve çalışma azmiyle yürümeye devam ediyoruz."

Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomik, askeri, siyasi, teknolojik ve kültürel alanlardaki atılımlarıyla her platformda ağırlığını sürekli artırdığını, güçlü ve dinamik iktisadi yapısıyla da bölgesinde ve dünyada saygın bir ülke konumuna eriştiğini vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Aziz milletimiz, onun evrensel fikirlerini sonsuza kadar şükran ve saygıyla anarak koruyacak, Türkiye Cumhuriyeti, onun ilke ve düşünceleri ışığında, uygarlık yarışında aynı gayret ve kararlılıkla yoluna devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha şükran ve rahmetle yad ediyorum, aziz ruhu şad olsun."