SAMSUN (AA) - Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'un Kavak ilçesine gelişinin 97. yıl dönümü kutlandı.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen tören, Kaymakam Mevlüt Şekerci'nin Atatürk Büstü'ne çelenk sunmasıyla başladı. Buradaki törende konuşan Şekerci, Kavak ilçesinin, ülkenin bağımsızlığı için çıkılan yolda halkın nabzının tutulması ve Milli Mücadele'nin fikri temellerinin atılması bakımından hayati öneme sahip bir yer olduğunu söyledi.

Samsun'da 1919'da başlayan özgürlük düşüncesinin Anadolu'ya yayılması yolunda Kavak ilçesinin ilk durak olduğunu belirten Şekerci, "Bu doğrultuda ilçemizde görüşlerini açıklayan Atatürk, Kavak halkından aldığı moral ve destekle düşüncelerini hayata geçirmek üzere yoluna devam etmiştir. Dolayısıyla ilçe halkımızın ve milletimizin bu onurlu ve anlamlı gününü kutluyor, başta Atatürk olmak üzere cumhuriyeti kuran, bu günlere taşıyan kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum." diye konuştu.

Tören, öğrencilerin okudukları şiirler ve Merkez Şehit İlhan Kuşan Ortaokulu öğrencilerinin hazırladıkları gösterinin ardından sona erdi.

Törene Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Abdulkadir Kütükçü, Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.