BARTIN (AA) - Bartın'da Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bisikletle şehir turu atıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği tarafından düzenlenen bisiklet turu, İl Müdürlüğü önünden başladı. Trafiğe kapatılan şehir merkezindeki cadde ve sokaklardan geçen bisiklet konvoyu, 6 kilometrelik turunu başladığı yerde sonlandırıldı.

Şehir turuna, Bartın Valisi Nusret Dirim, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Dirim, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bartın'ın bisiklet sporu için son derece uygun olduğunu söyledi.

Tur sayesinde bazı eksiklikleri görme şansını da bulduklarını ifade eden Dirim, "Bu kadar yeşil ve güzelliğin içerisinde işimiz gücümüz nedeniyle doğaya çıkmaya ve spor yapmaya zaman bulamıyoruz. Bisikletçiler bu fırsatı iyi değerlendiriyorlar. Fırsat buldukça katılmaya çalışırız, belki bir bisiklet de ediniriz. Zevkli ve keyifli bir spor. Her tarafta yapılabilen çok güzel bir spor." dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan da hafta kapsamından yaşanabilir daha temiz bir kent, çevre kirliliğini, karbon salınımını ve gürültüyü azaltmak, trafiği kent merkezinde hafifletmek, park problemini azaltmak ve kısa-orta mesafe ulaşımın daha rahat sağlanması için bisiklet kullanımını artırmak amaçları doğrultusunda şehir merkezinde bisiklet turu attıklarını vurguladı.