Günlük yayınlanan Kronen Gazetesi Viyana Havaalanı'nda ikinci skandala imza attı. Gazete 'Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor" başlıklı haberini reklam panosunda yayınladı. Daha önce de 'Türkiye'ye tatile gitmek Erdoğan'a destek vermektir' şeklinde bir haberin başlığını aynı panoda yayınlayan Kronen gazetesine Türk yetkililerden tepki gelmişti.

Avusturya'nın Viyana şehrindeki Uluslararası Schwechat Havalimanı'nda yaşanan bu gerginlikle ilgili dışişleri bakanlığı da kısa bir açıklama yaptı.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Thomas Schnöll yaptığı yazılı açıklamada, "Bu konuda Türkiye'nin tepkisini anlayışla karşılıyoruz. Ancak Avusturya'da basın özgürlüğü var. Bu bağlamda bakmakta gerekir" dedi.

Konuyla ilgili olarak Schwechat Havalimanı Basın Sözcüsü Peter Kleemann ise "Ülkenin en yüksek tirajlı günlük gazetesinin kiraladığı reklam panosuna yazdığı her şey kendilerini bağlar. Reklamların içeriğinden havalimanı yönetimi sorumlu değildir" dedi.

PANODAN KALDIRILDI

Bakan Çavuşoğlu başta olmak üzere, Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş ve yetkililerin diplomatik girişimlerden sonra gazete ilk seferinde olduğu gibi bu reklamını da panodan kaldırdı.