SAMSUN (AA) - Samsun'un Ayvacık ilçesine gelerek tarihi ve turistik yerleri gezen Suudi Arabistanlı iş adamı Halit Alhivis'in yetkililerden bilgi aldığı bildirildi.

Ayvacık Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, çeşitli turizm yatırımları yapmak için Ayvacık'a gelen iş adamı Alhivis, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur eşliğinde incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Belur, iş adamına yatırım yapılabilecek alanları gezdirdi.

Belur, ilçenin doğa turizmi başta olmak üzere pek çok alanda iddialı olduğunu belirtti.

Son yıllarda turizmi konusunda önemli gelişmeler yaşandığını bildiren Belur, "İlçemizin güzelliklerinin farkındayız. Bu kapsamda turizm odaklı önemli atılımlarda bulunuyoruz. Amacımız yerli ve yabacı turistleri ilçemize çekerek bu güzellikleri onlarla paylaşmak." değerlendirmesinde bulundu.

Mekkeli iş adamı Alhivis'i ağırlamaktan mutlu olduklarını anlatan Belur, şunları kaydetti:

"İlçemize gösterilen ilgi bizi mutlu ediyor. İlçemiz doğal güzellikleriyle özellikle son yıllarda Arapların büyük ilgisini çekiyor. Turizm altyapısı kasamında biz de boş durmuyoruz. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla işbirliğinde yaptığımız çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Artık Ayvacık yerli ve yabancı turistlerin, yabancı turizmci iş adamlarının ilgi odağı. Hedefimiz bu güzel ilçemizin saklı kalmış güzelliklerini kilitli kaldığı sandığından çıkartıp dünyaya göstermek."