İzmir’de hayali hep 4 yıllık bir üniversiteyi bitirmek olan 36 yaşındaki tekstil işçisi Ali Haydar Öztürk, kızı Yaren ile bir yıl boyunca hazırlandığı üniversite sınavını kazandı. Baba Öztürk, Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde kızı Yaren ise Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde okuyacak.
Tire ilçesinde yaşayan ve bu yıl girdikleri üniversite sınavında istedikleri bölümlerde okumaya hak kazanan baba-kız, Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sonuçlar açıklanınca büyük sevinç yaşadı. Hayalinde hep 4 yıllık bir üniversiteyi bitirmek olan evli ve 3 çocuk babası Ali Haydar Öztürk (36) kızı Yaren Öztürk (18) ile bir yıl boyunca hazırlandığı üniversite sınavını kazandı. Baba Öztürk, Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, kızı Yaren Öztürk ise Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde eğitim görecek. 2001 yılında, 2 yıllık EÜ. Tire Kutsan MYO Kağıt ve Kağıt İşleme Bölümü’nden mezun olan baba Öztürk, lise yıllarından buyana hayalini kurduğu edebiyat öğretmenliği için gün saymaya başladı.
Kendine ait iş yerinde iş kıyafetleri diktiğini ifade eden baba Ali Haydar Öztürk, “Edebiyata, lise yıllarından bu yana büyük bir ilgi duyuyordum. 4 yıllık bir fakülteyi bitirip, hep edebiyat öğretmeni olmak istedim. Ancak şartlar gereği hayalimden uzaklaştım. Kızım 1 yıl önce üniversite sınavlarına hazırlanırken ben de ona destek olurum diye sınavlara girme kararı aldım. Başvurularımızı yaptıktan sonra birlikte çok sıkı bir çalışma gerçekleştirdik. Her gün kafa kafaya vererek, saatlerce ders çalıştık. Yaren bana sayısalda, ben ise ona sözelde yardım ettim. Kızımın üniversiteyi kazanma azmini görünce daha da heveslendim. Eşim Ceylan, çocuklarım Eylül ve Ahrar bu dönemde bizlere çok yardımcı oldu. Sonuçta kızımla birlikte ortak bir başarıya imza attık” dedi.
İlerleyen günlerde babası ile birlikte kazandıkları okullara gidip kayıt yaptıracaklarını anlatan Yaren Öztürk de şunları söyledi: “Babamla ayrı üniversitelerde ama aynı şehirde okuyacağız. Bu benim için güven verici. Sonuçlar açıklandığında büyük bir sürpriz yaşadık. Disiplinli şekilde ders çalışırken bir yandan da müzikle dinlendik. Babam ney ben ise keman çalıyorum. Çevre Mühendisliğini bitirdikten sonra hukuk okumak istiyorum. Hayatımın her döneminde bana yardımcı olan babamla üniversiteyi okumak çok keyifli olacak. Üniversiteye hazırlandığımız dönem içinde annem ve kardeşlerim hem bana hem de babama manevi açıdan çok destek oldu. Annem 1 yıl boyunca bana hiç ev işi yaptırmadı.”
(İHA)