SAMSUN (AA) - Samsun'un Bafra ilçesinde yetiştirilen kırmızı biberin kilogramının bu yıl 90 kuruş ila 1,20 lira arasında alıcı bulduğu bildirildi.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salçalık kırmızı biber ve pul biber üretiminde Türkiye'nin önde gelen üretim üslerinden biri olduklarını söyledi.

İlçede mayıs ayında dikimi yapılan salçalık kırmızı biberin hasadının yapıldığını bildiren Tosuner, ''Kızılırmak Deltası içinde yer alan Bafra Ovası'nda bu yıl 20 köyde yaklaşık 27 bin dönümlük alanda salçalık kırmızı ve acı biber dikimi yapıldı. Hasadı yapılan biberler, genellikle Doğu ve Güneydoğu ilerinden gelen alıcılara satılıyor'' dedi.

Kırmızı biberin bu yıl ürecinin yüzünü güldürdüğünü dile getiren Tosuner, biberin kilogramının 90 kuruş ila 1,20 lira arasında alıcı bulduğunu kaydetti. Tosuner, şöyle konuştu:

"Kırmızı biber geçen yıl olduğu gibi bu yıl da üreticisine zarar ettirmedi. Ülkemizin kırmızı pul biber, acı biber ve isot üretimine önemli katkı sunuyoruz. Genellikle Mersin, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kayseri, Gaziantep ve İstanbul'a satış yapılıyor. Hem kaliteli hem de bol verimli geçen üretim, çiftçilerimizin yüzünü güldürüyor. Üretici dönümde yaklaşık bir ton ve üzerinde ürün alıyor."