SAMSUN (AA) - Bafra Genç İşadamları Derneğinin kasım ayı istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu, Bafra Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ilçenin sivil ve en etkili kuruluşu olma iddiasıyla fikir alışverişinde bulunmak, şehrin gelişimine katkı sunmak, farklı görüşlerin ortak bir paydada buluşmasını sağlamak ve genç fikirlerin topluma kazandırılması amacıyla istişare toplantıları gerçekleştirdiklerin söyledi.

Bafra'nın kabuğuna sığmadığını, gelişmek, sosyalleşmek, ekonomik kalkınma istediklerini dile getiren Muratoğlu, "Bafra'nın bütçesinin 100 milyon lira olması lazım. Halk yapılan hizmetin bütününe bakmamaktadır. Hangi belediyenin ne yaptığı ile ilgilenmemektedir. Dolayısıyla şehir merkezindeki her şey Bafra Belediyesinin problemi olmaktadır." ifadesini kullandı.

Samsun'a seslerinin daha gür duyurulması, daha büyük hizmetler kazanılması gerektiğini anlatan Muratoğlu, şunları kaydetti:

"Unuttuğumuz, rafa kaldırdığımız projelerimizi de dile getirmenin yararlı olacağını düşünüyorum. Mesela birkaç yıl önce yoğun mesai harcadığımız, son zamanlarda önemi daha da çok anlaşılan tarım teknoparkı gündemden düştü. Yine Türkiye'nin en büyük botanik parkını oluşturma projemiz gündemden düşmüş durumda. Bu iki önemli konuyu dile getirmenin yararlı olacağını düşünüyoruz."

Muratoğlu, tüm dinamikleriyle ortak hareket etme kültürünün geliştirilmesinin önem taşıdığına dikkati çekerek, dargınlıklara son verme, yapıcı ve sonuç alıcı eleştirilerle güçlenme çağrısında bulundu.

Toplantıya Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven'in de katıldı.