SAMSUN (AA) - Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği'nce "Demokrasi Şehitleri Şiir Dinletisi" programı gerçekleştirildi.

Bafra Belediye Kültür Merkezi'ndeki program, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşenler ile diğer şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Aydın, proğramdaki konuşmasında, 35 yıldır ihanetler yaşayan, hainlerle mücadele eden Türk milletinin 15 Temmuz gecesi yeni bir ihanetle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Hainler tarafından 200'ün üzerinde vatan evladının şehit edildiğine dikkati çeken Aydın, "Türk milleti hainlere yine geçit vermemiş, canlarından vazgeçmiş ama vatanından, bayrağından, milletinden ve milli iradesinden asla vazgeçmemiştir. Bu vatanı hainlere teslim etmemiştir." dedi.

Proğram öğrencilerin şiir dinletisinin ardından darbe girişimi sırasında şehit olanların hayatının anlatıldığı slayt gösterimi ile devam etti.

Programa Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve şehit aileleri katıldı.