SAMSUN (AA) - Bafra ilçesinde hayırsever Aşçı ailesi tarafından yeniden yaptırılan Karaburç Camisi, ibadete açıldı.

Vali İbrahim Şahin, Karaburç Mahallesi'nde yaptırılan caminin açılışında, yaptıkları hayırdan dolayı aileye teşekkür etti.

Samsun'da göreve 2 yıl önce başladığını ve ilk açtığı eserin de yine Aşçı ailesinin yaptırdığı turizm fakültesi olduğunu bildiren Şahin, "Bafra'mızı eğer il sıralamasına koyarsanız, nüfusu itibarıyla 50 ya da 60'ıncı olur. 140 bin nüfusu olan bir yer. Bundan dolayı Bafra, daha hızlı büyümeyi hak eden bir ilçemiz." dedi.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin yüzde 90'ının Bafra sınırları içerisinde yer aldığına dikkati çeken Şahin, bundan dolayı Aşçı ailesinin butik otel tarzında Arap turistlere hitap edebilecek küçük bloklardan oluşan bir otel yapmasını arzu ettiğini anlattı.

Böylece hem para kazanabileceklerini hem de Bafra'ya bir hizmet daha yapmış olacaklarını dile getiren Şahin, "Sizden ricam da camimizin içeresinde bırakın çocuklar oynasın, bırakın çocuklar koşsun. Kendi kültürümüzle büyüsün çocuklarımız." şeklinde konuştu.

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı da 35 yıl önce İstanbul'a, gurbete giden ama köyüne her zaman bağlı bir aile olduklarını söyledi.

Eski Karaburç Camisi'nde babaları Şevket Aşçı'nın da emeği bulunduğunu belirten Aşçı, "Bizler Aşçı ailesi olarak eskimiş caminin yerine yeni cami yaptırma kararı aldık, Allah'ın izniyle bugün camimizin açılışını yapıyoruz." diye konuştu.

Konuşmalarının ardından aynı anda 600 kişinin ibadet edebileceği caminin açılışı, Vali Şahin ve Aşçı ailesi ile diğer katılımcılar tarafından kurdelesinin kesilmesiyle gerçekleştirildi.