SAMSUN (AA) - Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Samsun'un Bafra ilçesine yerleşen Suriye ve Iraklı sığınmacılara yardım yapıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bafra Şubesinin organizesiyle Belediye Başkanlığı, İlçe Müftülüğü ve Yavuz Selim Vakfı Bafra Şubesi tarafından ilçede ikamet eden 15 Suriyeli ve 7 Iraklı aileye yakacak, giyecek ve yiyecek yardımı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra'nın zor durumda kalan her kesime yardımlarda bulunduğunu dile getirerek, ilçeden hayırseverlerin destekleri ile Bayırbucak Türkmenlerine tırlar dolusu yardım gönderdiklerini söyledi.

Bunun yanında Suriye'de yaşanan iç savaş ile Türkiye'ye gelen milyonlarca Suriyeli'den Samsun ve Bafra'ya da yerleşenler bulunduğunu anlatan Şahin, "Değişik kurumların organize ettiği yardım kampanyalarının birçoğuna belediye olarak her türlü katkıda bulunmaktayız. Yine bunlardan biri olan İHH Bafra Şubesi’nin organize ettiği yardım kampanyaları çerçevesinde adreslerini tespit ettiğimiz 15 Suriyeli ve 7 Iraklı ailemize yakacak, giyecek ve yiyecek yardımı yaptık" dedi.

Sığınmacıların küçük çocuklarının da bulunduğuna dikkati çeken Şahin, "Bu ailelerin bebeklerinin bez ve mama gibi ihtiyaçlarını da karşıladık. Bu ailelerin içinde ayrıca 2 yetim kardeş bulunmakta. İHH Bafra Şubesinin girişimleri ile bu kardeşlere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından maaş bağlandı. Kimlikleri olan çocuklar eğitimlerini sürdürürken, kimlikleri yeni çıkacak çocuklar bir dahaki seneye eğitim öğretime başlayacak. Bafra olarak, zorda ve darda kalanın her zaman yanında olmanın onuru ver gururunu yaşamaktayız" ifadelerini kullandı.