İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi'nin Bilgi Evleri, eğitim-öğretim yılının başlamasıyla yoğun ilgi görmeye başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin okul dışındaki vakitlerini katıldıkları fiziksel ve zihinsel aktivitelerle değerlendirdiği, branş dersleri aldıkları "Bilgi Evleri" okulların açılmasıyla faaliyete geçti.

Bilgi Evleri'nde, ilkokul 3 ve ortaokul 8. sınıf arasındaki öğrencilerine, branş öğretmenleri tarafından Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen ve İngilizce olmak üzere 5 ana branşta hafta içi 09.00 ila 17.15 saatleri arasında ders veriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, ilçe nüfusunun 200 bine yakınının öğrencilerden oluştuğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Eğitime her zaman öncelik veriyoruz. Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezi ile çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik eğitim hizmeti veriyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetler ile sanatsal etkinliklerin yanı sıra branş dersleri de veriyoruz. Çocuklarımızı gelecek yaşamlarına en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Bilgi Evlerimize ilgi her geçen yıl artıyor. Öğrenci sayımız 40 bine ulaştı. 16 ilçemizde Bilgi Evlerimiz hizmet veriyor. İnşallah 22 mahallemize de Bilgi Evi inşa edeceğiz. Bilgi Evleri, çocukları boş zamanlarında kötü alışkanlıklardan uzak tutacaktır."