İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesince düzenlenen "21. Geleneksel Gençlik Şöleni"nde dereceye giren 543 öğrenci altınla ödüllendirildi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Olimpik Spor Salonunda düzenlenen törende, gençleri geleceğe hazırlamak için önemli projeleri hizmete sunduklarını belirterek, 16 Bilgi Evinde 40 bini aşkın öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Gençlik merkezinde değişik branşlarda kurslar düzenleyerek, eğitimin gelişmesi için çalıştıklarını dile getiren Çağırıcı, Bağcılar'da 12 okul ve yurt inşaatı çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Gelecek dönemde inşaatına başlanacak 4 okul ile yurt binalarının da ihale aşamasında olduğunu ifade eden Çağırıcı, "10 okul inşaatımızın çalışmaları da devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında ilçemiz toplamda 24 okul daha kazanmış olacak." dedi.

Konuşmaların ardından bisiklet ve basketbol ekibinin akrobatik gösterisinin ardından Bilgi Evi ve Gençlik Merkezi öğrencileri şiir okudu, türkü seslendirdi. Öğretmenler korosu ile Bilgi Evleri Mehteran Bölüğü konserinin yanı sıra ve karate takımı da gösterilerini sundu.

Şölenin sonunda Bilgi ve Proje okul birincileri ile TEOG, LYS-LGS ve spor branşlarında başarılı olan 543 öğrenci altında ödüllendirildi.