Suriye’de bir yandan iç savaşın sürmesi, bir yandan bağışların azalması nedeniyle ülkede ekmek sıkıntısının başladığı bildirildi.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Bab-El Hava Sınır Kapısından sorumlu Şuayip Altun ülkedeki çatışmaların sürmesi ve bağışların azalması nedeniyle temel yaşam malzemesi ekmeğin ham maddesi un sıkıntısının başladığını açıkladı. 6 yıldır devam eden iç savaşın ülkede yaşamı zorlaştırdığını anlatan Altun, “Suriye’de Rus ve Esed rejimi güçleri her gün sivillere yönelik saldırı gerçekleştiriyor. İnsanlar saldırılar altında hayatlarına devam etmeye çalışırken, aynı zamanda temel yaşam malzemelerine de ulaşamıyor” dedi.

"BAĞIŞLARIN AZALMASIYLA BİRLİKTE BİRÇOK BÖLGEYE UN GÖNDERİLEMİYOR"
Yaşam malzemelerine ulaşmakta en büyük yolun Türkiye’den giden yardımlar oluğunu, son aylarda azalan bağışlar neticesinde fırınların kapanmaya başladığını söyleyen Altun şöyle konuştu:
“İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ülkede desteklenen 46 fırında günlük 2 milyona yakın ekmek üretilip dağıtılıyordu. Ancak bağışların azalmasıyla birlikte birçok bölgeye un gönderilemiyor. Durum bu şekilde devam ederse daha önce Şam - Guta, Yermuk, Humus bölgelerinde olduğu gibi açlıktan ölümlerin olması ise kaçınılmaz olacak. Suriye genelinde İHH tarafından desteklenen 46 fırının normal kapasite ile çalıştığı zaman aylık 2 bin 50 ton un ihtiyacı bulunuyor. Burada üretilen 2 milyona yakın ekmek ise 1 milyondan fazla sivile ulaştırılıyor.”
(İHA)