Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin en genç lisanslı insansız hava aracı (İHA) pilotu Baha Alsoy’un İHA’yı uçuruşunu izledi. İHA yere inerken bir üniversite öğrencisinin kafasına düşme tehlikesi geçirdi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, referandum sürecinde vatandaşlarla bir araya gelmek için bulunduğu "Samsun’da Cumhurbaşkanlığı Sistemini Konuşalım Genç Kürsü” programına katıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılan ve OMÜ Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda gençlerle bir araya geldi.

Bakan Kılıç programa katılmadan önce Türkiye’nin en genç lisanslı İHA pilotu Baha Alsoy’un İHA’yı uçurmasını izledi. Dakikalarca İHA’yı havada uçuran 13 yaşındaki Baha Alsoy, aracı indirirken İHA, bir öğrencinin kafasına düşme tehlikesi geçirdi. Öğrenci ve İHA’ya bir şey olmazken, gösteriyi isteyen kalabalık arasında gülüşmelere neden oldu.

Bakan Kılıç, gösterinin sonrasında İHA pilotu Alsoy’u yanına çağırarak onu tebrik etti, kendi modelini yapması konusunda telkinlerde bulundu.

Milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesini değerlendiren ve 13 yaşındaki çocuğun İHA uçurduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, “13 yaşındaki kardeşimiz dışarıda maket uçak kullandı. Bayağı da iyi uçuruyor. 15 Temmuz gecesi bu ülkede darbe yapmak isteyen teröristler oldu. FETÖ’nün başını çektiği darbeciler bu darbeye kalkıştığında Cumhurbaşkanımızın çağrısı başbakanımızın davetiyle bu millet sokaklara indi. Bu darbecilere hadlerini bildirdiler. Ama en önde gençler vardı. Dolayısıyla ben bu milletin gençliğini hiçbir zaman hiçbir şart altında ülkesinin geleceğinden şüpheli olmadığını ortaya koyduğunu gördüm. Onun için gençlerimizden olan beklenti 15 Temmuz gecesi cevaplandı” dedi.

“16 NİSAN’DAN SONRA BU SALONUN HEPSİ MİLLETVEKİLİ SEÇİLME HAKKINI KAZANACAK İNŞALLAH”

16 Nisan’dan sonra 18 yaşındakilerin de temsil edilmesi için sandıktan ‘evet’ çıkması gerektiğinin altını çizen Kılıç, “Şimdi Türkiye’nin siyasi tarihine bakacak olursanız, zaman zaman demokrasi dışında müdahaleler olduğunu biliyorsunuz. Burada önemli olan başka bir konu var. Sizin sandıkta ortaya koyduğunuz ve sandıkta yansıtmış olduğunuz iradenin mecliste milletin temsilgahı olan ve kurtuluş-istiklal mücadelesinin verildiği mecliste, sizin iradenizin temsil edilip edilmediğidir. Burada 18-25 yaş arası çok kişi var. 25 yaş üstü olan da az var. Bunu neden sordum. Bu el kaldıranların hiçbirisinin mecliste temsil edilme hakkı yok. Niye. 25 yaşının üstünde olanlar milletvekili olabilir. 2002’ye kadar çok az kişi meclise girme hakkına sahipti. 2007’den sonra biraz daha fazla kişi, 16 Nisan’dan sonra ise inşallah salonun hepsinin temsil edilme hakkı olacak. İşte bu kadar basit” diye konuştu.

Programda ayrıca OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Samsun Valisi İbrahim Şahin kısa bir konuşma yaptı. Bakan Kılıç, konuşması esnasında ayakta bekleyen üniversite öğrencilerini sahneye, kendi yanına aldı ve programına öyle devam etti.

Genç Kürsü programı, konuşmalarından ardından soru-cevap kısmıyla devam etti.