Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Şırnak’ın Cizre ilçesindeki operasyonda şehit olan Astsubay Üstçavuş Serdal Uyanık’ın ailesini ziyaret etti.
Çankırı’nın Ilgaz ilçesi Yuvasaray köyünde bulunan şehidin ailesini ziyaret eden Bakan Yılmaz’a Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfaın Dinç, Alay Komutanı J. Albay Halil Altıntaş ve Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz eşlik etti. Okunan duanın ardından Bakan İsmet Yılmaz bir süre şehidin babası ile görüşerek taziye dileklerini iletti.

HALK TERÖRİSTLERİN YANINA YER ALMADI
Ziyaret esnasında konuşan Bakan Yılmaz, "Halk Teröristlerin yanına yer almadı, resimlerde görüyoruz askerimize polisimize çay getiriyorlar yemek veriyorlar. Bu hendekler çukurlar kimin tarafından yapıldığı bellidir. Belediyeler onların elinde olduğu için bunlar yapılıyor" dedi.

MECLİS’E YENİ BİR KANUN GETİRECEĞİZ
Ziyaret sırasında bir vatandaşın güvenlik güçlerimizin orada ateş hakkının olup olmadığını sorması üzerine konuşan Bakan Yılmaz, "Mevcut terörle mücadele kanununda ateş hakkı var. Jandarma Personeli için İçişleri bakanlığı diğer askeri personel için ise Milli Savunma bakanlığının iznine bağlı bir yargılama sistemi getiriyoruz" şeklinde konuştu.
Şehidin babasıyla bir süre sohbet eden Bakan Yılmaz, devletimiz emrinizde, Valimizde emrinizdedir ifadelerini kullandı. Ziyaret sonunda şehidin mezarını da ziyaret eden Bakan Yılmaz, burada dua okuduktan sonra köyden ayrıldı.
(İHA)