İSTANBUL (AA) - Ford Otosan tarafından Koç Topluluğu'nun "Ülkem İçin" projesi kapsamında desteklenen, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğinin Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle 81 ilde yürüttüğü "Bal Arıları Mühendis Oluyor" projesinin ikinci etabı Antalya'da başladı.

Ford Otosan'dan yapılan açıklamaya göre, meslek seçiminde cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek, kadınların iş ve mesleklere katılımının önemi hakkında kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla geliştirilen ve bugüne kadar 4 binden fazla öğrenciye ulaşılan proje, Antalya Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleriyle buluştu.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ford Otokoç Antalya bayisinin destekleriyle 2 gün boyunca okullarda, meslek seçimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık eğitimi verilirken, eğitimlere Uçan Süpürge’nin yanı sıra Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneğinin ekipleri ve Ford Otosan mühendisleri de katılıyor.

Ford Otosan, proje kapsamındaki okullarda eğitimini tamamlayarak üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere staj imkanı da sunacak.